Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-21 (CURVE)

Last aku dapat buffered earning mingu lepas kalau tak silap 22hb april, minggu ni aku dapat satu lagi, untuk salah satu blog berjaya aku http://myvitrd.blogspot.com.

Sekarang ni merupakan campaign yang ke-21 yang d berikan oleh curve Fashion.

Apa pon tq aku ucapkan kepada syarikat yang sudi mengiklankan sesuatu dalam blog aku.

Tak lupa kepda bapa angkat aku mR. Nuffnang.


campaign yang ke-21
Category: 8 comments

Seminggu bersama Nuffnang dapat RM 5.00

Kebanyakkan semua blogger2 malaysia sekarang yang mana aku terjah mesti ada logo nuffnang ni, samada ada iklan berlegar-legar atau iklan tido.


Dulu blogger membuat entri sebab saja suka2 n lepaskan perasaan dalam blog mereka, sekarang dunia dah berubah sejak ada macam2 income sampingan yang boleh di buat melalui blog.


Ada yang niat utama tu memang nak duit semata2 sampai keje 24 jam pantang nampak iklan klik je, sampai kena band sebab buat keje tipu klik.


Ada juga yang memang niat ikhlas sambil2 buat entri dapat income yang tak di sangka2 dari banner yang di buat dalam blog mereka.

Macam aku dulu memang niat nak dapat income tambahan. Sekarang aku cuba berblog secara ikhlas tanpa mengharapkan klik yang dapat duit tu. bagi aku ada iklan baru, baru aku klik tengok apa yang ada dalam tu. kalau iklan sama aku biarkan je.

Alhamdullilah sepanjang aku buat blog ni ada juga earning sikit2 yang aku dapat walaupun tak banyak macam kak redmummy.


RM5.00 Seminggu


Minggu ni je untuk seminggu income aku berjaya dapat RM5.00. syukur alhamdulilah kalau sebulan dapat juga RM20.00 lepas aku bayar broadband maxis aku selama 5 bulan yang sebulan kena bayar RM18.00 je.. bagi RM 2.00 boleh aku buat makan goreng pisang.

Bagi aku jadilah dapat income tak di sangka2 ni. kalau korang g minta sedekah sekalipon belum tentu ada orang nak bagi duit betul tak.

harapan aku semoga rezeki aku sekeluarga murah dari masa k esemasa. Amin
Category: 6 comments

Tutorial jika terlupa password blogger

Apa yang terjadi jika anda hendak login ke blogger tapi terlupa password blogger dan nama user? pasti anda akan panik setengah matikan.

Padahal anda sudah berusaha mencuba berbagai katakunci namun hasilnya tetap sia-sia dan gagal, opssss sabar-sabar jangan panik pasti ada caranya. Kalau teringin nak tahu, caranya lihat dibawah ini.

Cara mendapatkan kembali password dan username di blogger:


1. Masuk je ke http://www.blogger.com/forgot.g
2. Ada dua pilihan untuk mendapatkan kembali password dan username, disini saya hanya menjelaskan cara pertama iaitu menggunakan alamat url blogger/blogspot.
3. Langkah selanjutnya anda tinggal ikut arahan yang diminta pada popup yang keluar.




Catatan: Maklumat alamat url blog akan dikirim ke alamat email (gmail @ yahoo), jika dalam beberapa waktu maklumat tidak muncul dalam inbox, cuba semak di folder spam. Tengok pada email yang kita terima, jika terlupa katalaluan, reset katalaluan melalui link yang diberikan.

Semoga bermanfaat, happy blogging :)

Category: 4 comments

AKU DAH BOSAN PING GUNA NUFFNANG - INNIT

Aku dah lebih sebulan menghadapi masalah untuk satu blog aku ni, blog cari kerja aku yang tak boleh nak ping dalam innit nuffnang.

Soalannya Kenapa jadi macam ni?

Tolong aku.. blog yang lain takda masalah... aku dah bengangan betul dengan innit ni.



Tidakkkkkkkkkkkkk... memang bosan kalau tak boleh ping. aku sekarang mengharapkan ping dalam gengblogger je.
Sapa2 yang ada pengalaman tolong aku..tolong bantu aku macam mana nak fix masalah aku sebelum aku bakar innit ni..huhuhu.
Category: 6 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-20 (HP PSG SATC Me & My City)

Akhirnya apa yang aku tulis dalam blog myvitrd aku semalam menjadi kenyataan, 2 blog aku myvitrd & Projek Cendawan dapat iklan HP ni. Aku dapat lagi Buffered earning yang ke-20.

Kalau korang nak tahu apa aku cerita semalam kau orang masuk dalam link ni sex-and-city-2

Iklan dari Hp (contest Me & My City)


Aku sebenarnya taknak cerita banyak sebenarnya dalam blog aku ni. buat masa ni aku takda apa2 yang aku nak post cerita menarik. ada nanti aku akan share dekat korang dalam blog aburuk aku ni.

ok ...cauuuu
Category: 4 comments

Siapa Pernah Dapat 5 Bintang Dari Nuffnang

Dah lama aku perhatikan bintang2 dekat statistik akaun nuffnang aku ni, sekejab takda bintang, sekejab 3 bintang n sekarang paling tinggi 4 bintang.

Apa maksud bintang2 tu? yang ni satu benda ni aku tak faham2 start dari aku daftar sampai aku dapat check nuffnang.

nak juga aku tahu benda ni n apa fungsinya? kalau otai2 luar sana tahu kasi tahu sikit dekat blogger2 baru macam aku ni. tinggalkan komen ye supaya kita dapat share ramai2.


"bintang2 di semua blog2 aku"

"Bintang 4 kuning tertinggi pernah aku dapat"


Category: 9 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-19 (IKEA)

Kini Ikea pula telah menyumbangkan iklan dalam blog aku, harap2 iklan ikea ni dapat duduk lama dekat blog buruk aku ni.


ni merupakan campaign yang ke 19 aku dapat sepanjang 6 bulan berblog.


Tq IKEA kasi iklan, nanti aku g shoping sana ye..hehehe

P/S: Seronok setiap hari ada 1 buffered earning masuk..harap2 rezeki ni tak putus..amin
Category: 6 comments

Semalam Pengunjung Teramai Blog Aku..Tq

Selama aku wujudkan blog ni, semalam boleh aku katakan aku bangga sangat dengan kehadiran ramai pengunjung.

Semalam merupakan hari yang aku dapat pengunjung teramai iaitu sebanyak 196 pengunjung unik dan yang view page aku seramai 326.

Bagi blogger otai macam kak redmummy, itu hanya sedikit..hehehe


"Print screen dari akaun Nuffnang"


Blog ni merupakan blog peribadi aku, yang mana korang boleh tengok dekat sini. http://myvitrd.blogspot.com

Blog aku ni juga dah menyumbang banyak pendapatan kepada aku melalui iklan nuffnang (buffered earning). selain dari tu hasil klik2 lah sehari sekali klik. hehehe.

Tq kepada follower aku yang tak serik2 berkunjung dalam blog aku ni. bagi yang belum pernah masuk korang masuk melalui link yang aku bagi dekat atas tu. aku hadiahkan dekat korang dengan korang leh download drama TV3 "adamaya" dan "asmaradana" secara percuma..Enjoy
Category: 1 comments

Tips Macam mana nak dapat Buffered Earning

Apa yang aku nak cerita dekat sini adalah kisah aku dengan nuffnang sepanjang aku joint selama 6 bulan ni.

Takda orang yang joint nuffnang ni atas sebab saja2, semua orang joint sebab nak duit..aku ulang sekali lagi DUIT.

Rajin buat kerja ada duit, malas buat kerja duit pon takda. nuffnang bukan syarikat skim piramid atau skim cepat kaya. ia merupakan sykt yang membantu pengiklan menumpangkan iklan mereka di blog2 terpilih sahaja. cerita selanjutnya kau boleh baca disini.

Apa yang aku nak sampaikan disini adalah, apa yang kau nak kejar dalam nuffnang n apa target korang. semua benda yang kita buat mesti ada sasaran @ target. kalau tak serupa kapas kosong yang ditiup angin takda hala tuju. kejab ke atas, kebawah, kiri n kanan.

Dulu mula2 aku register aku target nak dapat campaign berbayar atau buffered earning, tapi tak semudah d sangkakan untuk dapat campaign tu..hampir 3 bulan selepas aku register baru aku dapat iaitu pada awal Jan 2010. itu pon aku tak perasan dapat sebab aku masa tu sebuk dengan kawin, haneymoon n macam2 lagi. kira aku terlepas 2 campaign berbayar ni. hasilnya sepanjang campaign tu berjalan aku hanya dapat 0.09 sen sahaja. huhuhu.

Tapi lama kelamaan setiap minggun ada sahaja campaign yang bertambah dari hari ke hari sehingga pernah paling banyak 23 campaign dalam akaun nuffnang aku....hehehe. alhamdulilah.

kepada blogger2 baru jgn fikirkan sgt pasal nak duit je. first korang tumpukan pada penulisan blog korang yang ada isi n maklumat yang nak d sampaikan tu, pastikan pembaca berminat nak baca.

dari situ korang akan dapat meningkatkan trafik korang. trafik? bendalah apa pulak ni. aku malas nak cerita pasal trafik. semua kau boleh rujuk dalam ni . Panduan tingkatkan trafik.

kalau trafik korang sentiasa tinggi sehari contoh sehari korang leh maintence dapat pengunjung 200 orang, insyaallah peluang untuk dapat Buffered earning dari nuffnang ni cerah.

kalau korang malas, jgn kata buffered earning, campaign CPC pon malas nak keluar dalam blog kau. kalau iklan CPC pon tak keluar memang RM0.00 jelah yang korang akan dapat dalam akaun nuffnang kau.

sebab tu tak hairan ada blogger yang register dengan nuffnang selama 2 tahun tapi income dalam tu RM0.25 je.

Oklah aku rasa aku tak layak nak cerita panjang pasal Target nak dapat Buffered earning ni. apa yang aku cerita d sini sekadar untuk berkongsi pengalaman aku sepanjang joint Nuffnang ni.

Harapan aku kepada blogger2 baru macm aku juga ni, jadikanlah tips ni sebagai permulaan korang nak start berkecimpung dalam dunia Pendapatan Sampingan melalui internet.

" hasil klik aku pada iklan nuffnang"




" campaign yang telah tamat..huhu"


"Campaign yang masih buat duit tanpa klik"
**************************************

Tips Aku Sebelum Aku Nak Tutup PC
**************************************
1. Selalu Buat Post Bermaklumat n mempunyai isi yang hendak d baca
2. Tingkatkan trafik dengan rajin meninggalkan jejak dalam blog rakan2
3. Rajin membuat ping setiap kali membuat post yang baru (guna gengblogger)
4. Rajin2 tinggalkan komen dalam kotak komen @ chat box
5. Ikhlas berblog kerana Allah bukan kerana DUIT.
Category: 9 comments

Income Nuffnang Selama Seminggu (11-17/4/10)

Semalam aku check income aku adalah dalam RM9x.xx. pagi ni pulak aku check kurang 0.06 sen lagi jadi RM100. best betul aku rasa, sbb selama aku joint nuffnang ni, baru sekali aku draw duit tu.

Sekarang ni aku kumpul je sebanyak yang mungkin. hasil ni aku dapat dari klik kawan2, klik aku juga..hehehehe.. n campaign2 dari bufered earning yang dah jadi metered earning.

kalau semua campaign aku dah jadi metered earning,,wauuuuu masyuk.....

oklah aku tak tahu nak post aku..so aku postlah hasil nuffnang aku dalam ni.. oklah enjoy dengan hasil kerja aku selama 6 bulan ni..


Earning yang hampir ke RM100
hasil klik kawan2 n aku juga kalau rajin klik...hahaha
Category: 9 comments

Apa dah jadi dengan www.MYLOOK.com?

Sapa yang boleh jelaskan sekarang, apa dah jadi dengan website mylook. dah 2 hari tak boleh buka dari sabtu sampai ari ni ahad.


Ni error yang kau boleh tengok bila ku cuba access website mylook ni. adakah kita semua dah kena kencing? @ web tu kena tutup sebab SCAM? @ server tengah buat maintenance?


sapa yang boleh jelaskan. aku tak suka macam ni..huhu.
Category: 4 comments

Akibat aku tak buat apa2 Post ari ni...huhuhu

Aku malas nak cerita panjang dekat sini sbb sedih, tengok trafik aku yang jaduh merundum macam saham.

huhuhu..korang tengok statistik dekat bawah je. korang dah faham apa yang aku rasa. ni semua berpunca dari aku yg langsung semalam tak buat apa2 dkt blog aku.

blog walking takbuat, post baru tak buat. n mcm2 lagi. semalam 15/4/10 pengunjung yangaku dapat cuma 16 berbanding 59 hari sebelumnya..

esok aku cuba buat posting n wat blog walking pulak. kita tengok sama2 apa hasilnya.

statistik yang mengecewakan..huhu

beza 43 pengunjung darii hari yang sebelumnya..
Category: 0 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-18 (TOYOTA VIOS)


Ni campaign aku yang ke-18, aku baru kejab tadi buka netbook n buka akaun nuffnang aku, wah? ada campaign baru lah..seronok rasanya.



aku dah buat kajian selama seminggu, paling tidak sehari sekali aku mesti dapat campaign baru, paling lama pon 2 hari sekali mesti ada 1 campaign yang masuk dalam akaun nuffnang aku.


Toyota Vios penyumbang earning kali ni...

Esok atau lusa aku tak tahu apa lagi yang masuk dalam akaun aku. lebih 20 campaign sekarang tengah berjalan dalam akaun aku..aku kira2 RM yang tengah berjalan lebih RM50...baru sebulan lebih semua campaign2 tu ada dalam akaun aku.

oklah esok ada campaign baru, aku inform n share dekat korang lah ye..kalu tak suka tengok tutup je blog aku, jgn tengok ye.
Category: 2 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-17 (CELCOM BROADBAND)

Salam pagi semua, kekadang aku macam malas dah nak kasi tahu campaign2 aku yang aku dapat setiap hari ni. tapi takpelah korang suka atau tak aku kasi tau juga.

Nak kasi semangat dekat blogger2 baru dekat luar sana. yang penting kena kerja keras. rezeki tak datang bergolek..kena usaha.

Alhamdulilah memang rezekilah kata orang campaign yang aku dapat kali ni merupakan campaign yang ke-17. Dalam buffered earning aku pulak ni campaign yang ke-9 tengah run.
Wouuu ada 9 campaign bro tgh run..hehehe..alhamdulilah n tq pada nuffnang dan pengiklan2 yang sudi meletakkan iklan dekat blog2 buruk aku.




Celcom telah menyumbang 2 iklan dalam 2 blog aku iaitu di http://myfirst-tutorials.blogspot.com dgn http://kerjadsini.blogspot.com.



ni iklan celcom dalam salah satu blog aku, comel kan


Dapatkan segera celcom broadband ni pc fair yang akan diadakan tak lama lagi
maklumat lanjut download disini



Category: 2 comments

Tips Nak Dapat Trafik Banyak...

Sebut je pasal trafik, dah tentu2 semu orang tahu kan. Sekarang ada 2 situasi yang mana ada orang benci trafik & ada orang nak cari trafik yang jam.



Macam aku memang aku suka trafik jam, tapi bukan trafik jam dekat jalan raya, yang tu semua orang benci & tak suka, orang gila je suka trafik jam.

Yang aku maksudkan dekat sini, trafik dalam blog. Semakin ramai orang datang melawat semakin tinggi rating blog korang.



"Guna Chat Box Up Trafik"

korang tengokan dekat atas tu print screen chat box, rata2 pemilik blog semua ada chat box tu. Aku praktikkan chat box ni untuk up trafik aku, memang berjaya kalau betul caranya.

kita kena bijak buat blog walking guna chat box ni. kaaedah yang aku guna adalah aku akan masuk dalam blog2 yang yang dia orang tinggalkan jejak dalam chat box tu dalam tempoh sejam yang lepas.

Contohnya :-kalau aku melawat blog tu jam 4.00 ptg, yang mana ada blogger tinggalkan jejak dalam chat box antara 3.00 - 4.00 petang aku akan masuk dalam blog blogger tu tinggalkan jejak juga.

aku penah buat blog walking yang salah iaitu, aku tak tengok pon tarikh dengan masa last pengunjung dalam chat box tu. sebab kekadang kita tinggalkan jejak dalam blog orang yang dah lama tak buka. so dia orang tak kan lawat kita semula.

tu yang terjadi pada aku bila aku buat blog walking yang salah minggu lepas, hampir 100 blog aku masuk tapi yang kunjung balik dalam blog aku tak sampai 5% je..aku kecewa gila. so sekarang ni sebelum aku buat blog walking, aku akan tengok dulu mana chat box yang terkini.

ok aku tak nak bebel banyak sangat, sbb ramai nanti blogger2 otai dekat luar tu yang kata "alahai poyo mamat ni, macam bagus sangat bagi tip panjang"

Next post aku share tips lagi kalau aku dah berjaya.
Category: 4 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-15 & 16 (DIGI & ASIA FASHION)

Dalam kesebukan korang semua bercerita pasal redmummy ari sbb dia dah kayo sebagai blogger, aku diam2 je dalam selimut dapat juga lagi campaign dari nuffnang ni.

Ni campaign yang ke 15 & 16 aku dapat dari pengiklan dan nuffnang.

cuma aku nak bertanya kepada otai2 bloggger dekat luar sana. kita boleh tahu tak berapa jumlah pengunjung unik kita yang pengiklan beli bila dia masukkan iklan dalam blog kita.

sebab aku tengok kekadang bila pengunjung aku dah lebih dari 50 orang, iklan tu akan hilang. kekadang bila 100 baru hilang so kita boleh tahu ke ari tu pengiklan ada beli berapa?

kalau ada yang ada fomula pengiraan. kasi tahu aku dalam komen.

bukan apa senang sikit aku nak burged, sekurang2nya ada berapa pengunjung yang perlu aku target sehari.


2 campaign yang sedang berjalan di blog2 pelabur

blog-blog pelabur aku yang menyumbang dalam earning aku


http://myvitrd.blogspot.com/
http://myfirst-tutorials.blogspot.com/
http://saifulam-agrofarm.blogspot.com/
Category: 5 comments

Aku dah Berhenti Klik Iklan NUFFNANG!!!!!

kalau korang nak tahu aku dah lama berenti klik iklan nuffnang dalam blog aku, walaupun aku dapat banyak iklan setiap hari di penjuru, atas n tengah blog aku.

KENAPA?........KENAPA?.......... KENAPA?..........BODOH ke aku?

bagi yang tak faham mesti kata aku bodoh, sebab ramai dekat luar sana yang nak klik iklan nuffnang, aku pulak senang2 je buat tak tahu je..malah aku tengok je iklan tu berlegar2 dalam blog aku.

sabar....sabar...sabar....jgn cepat mengelabah, kalau korang nak ikut macam aku boleh, tapi ada SYARATNYA...

1) kasi KFC dinnner plate dekat aku..hahahaha..jgn marah gurau je.

2) korang kena ada campaign atau ada buffered earning dalam akaun nuffnang kau baru boleh buat macam aku. kalau tak aku nasihatkan jgn bro..rugi je..baik teruskan klik..hahaha

3) banyak pengunjung unik dalam blog kau sehari sekurang2nya 150 sehari.

kalau kau dah memenuhi 3 syarat tu kecuali syarat pertama..korang boleh ikut mcm aku..tak klik pon duit masuk MASYUkkkkkkkkkkkkkkkkkk..

ok. aku cau dulu aku ada urusan dengan tuhan..cau...
Category: 0 comments

Print Screen Button Tutorial

Kali ni aku ajar sikit cara2 macam mana nak guna fungsi2 print screen, aku rasa blogger2 terhebat dekat luar sana semua dah tahukan.

Aku kasi tutorial ni sbb ada sahabat blogger kita yang bertanya macam mana nak ambil gambar statistik nuffang mcam yang aku pernah buat dalam post2 sebelum ni.

So dekat bawah ni aku ada terangkan sedikit kaedah ringkas macam mana nak ambil gambar pada skrin monitor kita tu tanpa menggunakan camera.



1) Korang kena cari dekat atas keyboard kau kekunci yang ada tulis "Print screen" @ "prt sc". kalau takda g beli keyboard baru..hahaha..aku lawak je..mesti ada punya.

2) Kau paparkan gambar dekat depan monitor, paparan mana yang dekat dalam monitor yang kau nak ambil, lepas tu tekan butang print screen tu sekali, nak lebih sekali pon takpe. keyboard tu tak marah.

3) Seterusnya, Buka perisian Microsoft Paint (software ni semua pengguna windows mesti ada punya, kalau takda korang call bill gate kasi tau software dia hilang..hahaha)

4) Pergi ke edit dan pilih Paste


5) atau klik butang kanan tetikus di tengah2 skrin putih dan pilih Paste


6) atau tekan kekunci keyboard serentak iaitu Ctrl + V


7) Lepas tu simpan gambar


Aku harap korang faham tentang penerangan serba ringkas aku ni. so kalau ada apa2 masalah atau nak minta tutorial lain boleh ajukan pada bahagian komen @ chat box aku.
"happy nice day"
Category: 8 comments

BLOG WALKING KERJA BODOH!!!!! AKU ULANG KEJE BODOH!!!!

Bunyi macam marah je, yelah sapa yang tak marah sehari aku wat keje blog walking tapi hasilnya mengecewakan.

aku pon tak tahu apa silapnya. blog yang aku terjah tu, tn dia tidor dari pagi ke @ pc rosak ke, entah aku pon tak tahu.

aku rasa arini je lebih 50 blog aku terjah sambil tinggalkan jejak dalam tu. tapi sampai sekarang aku ada pengunjung unik 20 orang je..huhu..pelik.

aku rasa arini aku buat kerja sia2 ngan kerja bodoh je terjah blog2 yang tidor ni..aku bosan buat keje2 mcam ni..tidakkkkkkkkkkkkkkkkk..



statistik yang mengecewakan


syukur ada juga 20 unik

aku tak kisah kalau korang nak kata aku tamak ke, buat blog semata2 nak kejar earning ke, aku peduli apa. bukan korang yang kasi makan aku dengan bini aku..

emm..keras nampak bunyi dekat atas tu..hahaaha..aku saja je nak kasi panas dalam ni. sekurangnya kalau kau baca sampai abis post aku ni, aku ucapkan terima kasih banyk2. sebab kau dah menyumbang 1 pengunjung unik dekat aku..hehehe..

tq pembaca postku yang kali ini.. oklah aku nak tido tengok hasil esok macam mana..nite semua blogger.
Category: 25 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-14 (NOKIA EMAIL ROOKIE)

Yahooooo memang yang ni aku harapkan dari dulu, campaign yang tak putus2, disamping trafik yang meningkat dari hari ke hari.
aku dah agak dah semalam petang, macam ada rezeki nak masuk je, bila aku buka blog ada satu ikan dekat atas blog aku berlegar2.
apa pon terima kasih banyak2 kepada pihak nuffnang & syarikat yang menyumbang campaign tu..MASYUKkkkkkkkkkkkk

ni blog2 yang menyumbang kepada buffered earning aku. ada masa boleh jenguk2 sini ye.


http://myvitrd.blogspot.com/


Buffered earning yang tengah aktif di blog2 aku




amacam cantikkan iklan ni..jangan lupa klik untuk tengok info dalam tu.
Category: 5 comments

Apa dah Jadi Bila Aku Wat BlogWalking?

Korang tengok statistik aku jam 11.oo pagi tu aku tak pernah dapat seramai tu pengunjung unik dalam blog aku dalam satu 1 jam.

dulu aku selalu dengar blog walking, atau jalan2 dalam blog rakan2. betulke translate dia tu..hahaha..pedulilah.

sekarang bila aku buat sendiri blog walking pada jam 10.00 pagi keputusan dia aku dapat tengok sejam selepas tu iaitu jam 11.oo pagi.




Dalam masa sejam 32 pengunjung unik yang terjah blog aku. ooooo..tidak..macam tak percaya.. bayangkan kalau 10 jam ada pengunjung macam tu tak ke dapat 300 pengunjung unik dalam blog korang.

apa yang aku buat ni hanya satu ujian je. esok aku nak test lagi yang mana aku nak buat setiap 2 jam aku nak buat blog walking. aku nak tengok apa hasilnya..kalau berjaya aku tunjuk esok dekat korang..

ok tunggu hasilnya esok. aku nak g wat blog walking dulu.. maklum jelah dalam blog aku ni ada campaign tengah berjalan so kena rajin2 sikit up trafik..

cau..ci cau..
Category: 3 comments

Mister Potato Penyumbang Terbanyak Earning Aku

Minggu ni aku sebuk sikit sebab tu jarang2 update blog, baru je semalam syg aku keluar dari wad sebab baru buat pembedahan membuang apendik.

Ari ni aku tak keje, so ada masalah aku nak update blog tak seberapa aku ni, sementara syg aku tengah rehat tido.

aku bukan nak bermegah atau berlagak dengan tajuk pos aku tu "Mister Potato Penyumbang Terbanyak Earning Aku".

dari tajuk je tentu korang tertanyak2 berapa banyak sangat earning yang mamat dapat sampai nak post dalam blog. bagi aku mungkin ada yang kutuk aku post cerita ni. aku tak kisah sebab kerja aku, aku suka tulis blog.

sepanjang aku joint nuffnang ni, dari bulan 11 tahun lepas, aku dah dapat banyak juga campaign dan tak kurang juga yang dah masuk dalam metered earning aku, yang aku nak banggakan dekat sini earning dalam metered aku. pagi tadi bila aku check akaun nuffnang aku, aku tengok earning aku meningkat tinggi juga. bila aku check satu campaign aku dah jadi metered earning.

campaign yang aku maksudkan adalah dari Mister Potato. rupa2nya campaing ni berjalan dari 24/1/10 hingga semalam 7/4/10 lebih kurang 2 bulan duduk dalam blog aku.

blog yang menyumbang pendapatan ni datang dari blog mencari kerja.




tq nuffnang & mister potato...next time kasi aku lagi campaign lagi ye...
Category: 1 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-13 (SNICKERS)

Selepas digi menyumbang iklan di blog2 aku, kini snickers pulak yang menghiasi 3 blog aku. memang cantik sangat. setiap hari ada campaign yang jadi metered earning tak ketinggalan campaign yang jadi buffered earning juga menjanak2.

hampir setiap hari ada je buffered earning baru yang aku dapat. alhamdullilah rezeki namanya.

ni blog2 yang menyumbang kepada buffered earning aku. ada masa boleh jenguk2 sini ye.


http://myvitrd.blogspot.com/
http://apa-pasal.blogspot.com/
http://saifulam-agrofarm.blogspot.com/



Buffered earning yang tengah aktif di blog2 aku




amacam cantikkan iklan ni..jangan lupa klik untuk tengok info dalam tu.
Category: 0 comments

Metered Earning Yang Boleh Ku Banggakan

Takda benda yang aku nak post kali ni, cuma nak bangga sikit je pasal Metered earning aku yang dah di paparkan.



Pasal metered earning ni takyah lah aku nak cerita panjang lebar sebab kalau nak tahu masuk je dalam nuffnang, dalam tu macam2 ada tutorial dengan penerangan sekali. baca je kalau malas tu aku tak boleh nak tolong.

metered earning ni serba ringkasnya adalah iklan yang telah tamat tempoh dari masa di paparkan d blog korang yang mana jumlah earning sepanjang kempen berjalan dipaparkan disitu.

kalau masa korang dapat campaign tu ramai gila pengunjung, maknanya mencanak2 lah income yang kau dapat tu. tapi kalau satu dua pengunjung je.. biasanya kau akan nampak nilai RM0.01 sen je.. takpe itu hanya permulaan.

sebab tu korang kena rajin2 buka akaun nuffnang kau, mana tahu kalau2 ada campaign tengah jalankan. apa lagi buatlah post2 yang menarik supaya trafik kau meningkat.

oklah aku ada banyak keje sekarang. next time ada cerita aku pos lagi k.
Category: 0 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-12 (DIGI)

Ni aku memang tak penah bosan nak cerita pasal campaign yang aku dapat. ari ni merupakan hari bertuah sempena birthday aku digi bagi aku lagi campaign untuk 4 blog aku.

kalau korang rajin, masuk tengok2 dalam ni ye

http://myvitrd.blogspot.com/
http://myfirst-tutorials.blogspot.com/
http://apa-pasal.blogspot.com/
http://saifulam-agrofarm.blogspot.com/




campaign untuk blog2 aku minggu ni



nilah dia iklan dari digi..apa lagi jom g klik untuk tengok promosi dari digi

tq nuffnang & digi kalau ada iklan lagi kasi lagi ye.. kami sentiasa memberi sokongan kepada anda semua.
Category: 1 comments

Campaign Dari SINGAPORE

Buat pertama kalinya aku dapat iklan dari negara seberang yang mana ia merupakan jiran kita. sapa tak kenal singapore..
sekarang dia kasi aku iklan pulak dalam salah satu blog aku...hahaha, suka aku macam ni ..ari2 ada saja campaign baru masuk dalam ruang legar blog aku.
Sekurang2nya ada juga income yang aku boleh rasa dari pengiklan2 yang pemurah ni.. walaupun 10sen dua je, jadilahkan.. sapa nak bagi kita 2o sen.
cakap dengan aku. orang yang mintak sedekah dekat tepi jalan atau kedai2 makan pon payah korang nak bagi 2o sen dekat dia orang. betul tak apa aku cakap. tepuk dada tanya selera.

Campaign STB Thematic Branding LR



Iklan ni yang berlegar2 dalam blog kerja d sini dari semalam..


Ni Promosi tempat2 menarik yang korang boleh g dekat Singapore.. Jom g sana!!

Category: 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?