Tips Macam mana nak dapat Buffered Earning

Apa yang aku nak cerita dekat sini adalah kisah aku dengan nuffnang sepanjang aku joint selama 6 bulan ni.

Takda orang yang joint nuffnang ni atas sebab saja2, semua orang joint sebab nak duit..aku ulang sekali lagi DUIT.

Rajin buat kerja ada duit, malas buat kerja duit pon takda. nuffnang bukan syarikat skim piramid atau skim cepat kaya. ia merupakan sykt yang membantu pengiklan menumpangkan iklan mereka di blog2 terpilih sahaja. cerita selanjutnya kau boleh baca disini.

Apa yang aku nak sampaikan disini adalah, apa yang kau nak kejar dalam nuffnang n apa target korang. semua benda yang kita buat mesti ada sasaran @ target. kalau tak serupa kapas kosong yang ditiup angin takda hala tuju. kejab ke atas, kebawah, kiri n kanan.

Dulu mula2 aku register aku target nak dapat campaign berbayar atau buffered earning, tapi tak semudah d sangkakan untuk dapat campaign tu..hampir 3 bulan selepas aku register baru aku dapat iaitu pada awal Jan 2010. itu pon aku tak perasan dapat sebab aku masa tu sebuk dengan kawin, haneymoon n macam2 lagi. kira aku terlepas 2 campaign berbayar ni. hasilnya sepanjang campaign tu berjalan aku hanya dapat 0.09 sen sahaja. huhuhu.

Tapi lama kelamaan setiap minggun ada sahaja campaign yang bertambah dari hari ke hari sehingga pernah paling banyak 23 campaign dalam akaun nuffnang aku....hehehe. alhamdulilah.

kepada blogger2 baru jgn fikirkan sgt pasal nak duit je. first korang tumpukan pada penulisan blog korang yang ada isi n maklumat yang nak d sampaikan tu, pastikan pembaca berminat nak baca.

dari situ korang akan dapat meningkatkan trafik korang. trafik? bendalah apa pulak ni. aku malas nak cerita pasal trafik. semua kau boleh rujuk dalam ni . Panduan tingkatkan trafik.

kalau trafik korang sentiasa tinggi sehari contoh sehari korang leh maintence dapat pengunjung 200 orang, insyaallah peluang untuk dapat Buffered earning dari nuffnang ni cerah.

kalau korang malas, jgn kata buffered earning, campaign CPC pon malas nak keluar dalam blog kau. kalau iklan CPC pon tak keluar memang RM0.00 jelah yang korang akan dapat dalam akaun nuffnang kau.

sebab tu tak hairan ada blogger yang register dengan nuffnang selama 2 tahun tapi income dalam tu RM0.25 je.

Oklah aku rasa aku tak layak nak cerita panjang pasal Target nak dapat Buffered earning ni. apa yang aku cerita d sini sekadar untuk berkongsi pengalaman aku sepanjang joint Nuffnang ni.

Harapan aku kepada blogger2 baru macm aku juga ni, jadikanlah tips ni sebagai permulaan korang nak start berkecimpung dalam dunia Pendapatan Sampingan melalui internet.

" hasil klik aku pada iklan nuffnang"




" campaign yang telah tamat..huhu"


"Campaign yang masih buat duit tanpa klik"
**************************************

Tips Aku Sebelum Aku Nak Tutup PC
**************************************
1. Selalu Buat Post Bermaklumat n mempunyai isi yang hendak d baca
2. Tingkatkan trafik dengan rajin meninggalkan jejak dalam blog rakan2
3. Rajin membuat ping setiap kali membuat post yang baru (guna gengblogger)
4. Rajin2 tinggalkan komen dalam kotak komen @ chat box
5. Ikhlas berblog kerana Allah bukan kerana DUIT.
Category: 9 comments

9 comments:

mommyYen said...

nice info,thanks for sharing..hihi

Tn.Punya said...

ok..tlglah sebar2kn

kami said...

Byk betul tuh...setuju.... :D

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

----yan azna---- said...

tq for the info...

ZieSalikan said...

tq for info baru tahu sekarang nie...

Lily said...

2 taun letak nuff kt blog tp bru de rm0.25.

terasa lak. haha :P

Kudin said...

owh, baru ku taw begitu..

*aku newbie, harap ada yang sudi singgah kat blog aku..

keluhkesahkudin.blogspot.com

VitamiNutrisiKeluarga said...

Saya pun baru nak berjinak2 dengan blog dan nuffnang ni . Nanti tak tahu bleh la tanya kan... hihihi

http://vitaminutrisikeluarga.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?