Macam mana nak cari KOD Iklan Nuffnang Untuk Di Masukkan Dalam Blog



Salam semua,

Lama sungguh rasanya tak update blog ni.. lebih dari 3 bulan kot.. jadi kebetulan ada satu persoalan yang diajukan oleh rakan facebook tentang Bagaimana nak cari KOD iklan Nuffnang untuk dimasukkan di didalam blog.. terus aku terfikir apa kata aku buatkan tutorial untuk perkongsian bersama.

Langkah pertama : Log in ke dalam akaun Nuffnang .. 




Seterusnya Klik pada "My Nuffnang"





Klik pada "BLOG MANAGER" & pilih "MANAGE MY BLOGS"




Seterusnya pada sebelah kanan blog anda klik pada mana-mana link "LARGE REC, LEADERBOARD atau SKYSCRAPER"




Klik sahaja pada kedudukan banner mana yang diinginkan diletakkan didalam blog





Setelah kedudukan banner dipilih satu kod HTML akan dipaparkan dibawah.. copy dan paste pada blog anda..




Untuk mengetahui dimana lokasi Kod hendak diletakkan didalam blog boleh klik pada "Placement" dan pilih jenis platform blog anda.. jika menggunakan Blogspot.. klik sahaja pada logo "Blogger".. tutorial akan dipaparkan..


Semoga sedikit tutorial ni dapat membantu anda mengubah kod iklan nuffnang pada blog anda..


Selamat mencuba & semoga berjaya!




Category: 21 comments

How To Change Yahoo Email Password


Salam semua,


Bertemu kembali diblog tutorial usang ni.. yang rasanya dah lama sangat terabai ekoran penulis banyak fokus pada blog yang lagi satu..

Jadi kebetulan ada pertanyaan dari sahabat sebelum ni bagaimana cara nak menukar password akaun yahoo.. jadi dekat bawah ni sedikit perkongsian dan panduan untuk menukar password akaun email yahoo anda..



To change the password on your Yahoo! account:

  1. Go to your Yahoo! Account's Information page.
  2. Enter the Yahoo! ID and password credentials for the account you're changing.
    Note: For enhanced security, you will be asked to sign into your account again if you are already signed in.
  3. Once signed in, select Change your password, located below "Sign-In and Security."
    Note: You may experience fewer account security issues if you utilize a strong password. See our help article with tips for creating a strong, secure password to learn more.
  4. Follow the on-screen instructions to enter your current password, then enter and confirm your new password.
  5. Click Save to submit and confirm your password changes.

For a complete walkthrough of these steps, please check out our video tutorial below which also outlines tips for creating a strong, secure password.



Sumber : Yahoo.com
Category: 2 comments
Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?