IN CINEMAS 26 DISEMBER 2009

THE TWILIGHT
THE NEXT CHAPTER BEGINS

Category: 0 comments

Blog & Win PEUGEOT 308 VTi

Go to http://www.blog4ft.com/ for more information ....
Category: 0 comments

PANDUAN PEMASANGAN UNIT IKLAN DI DALAM BLOG ANDA

Disini terdapat sedikit panduan untuk memasukkan unit iklan Nuffnang di dalam blog anda.

Terdapat 3 bahagian didalam blog anda yang mana unit-unit iklan Nuffnang ini dimasukan.

1. Bahagian Header
2. Bahagian di antara Post / Comment
3. Bahagian SideBar

untuk bahagian "Header", Copy script yang diberikan dalam akaun ahli nuffnang anda, setiap ahli Nuffnang yang berdaftar mempunya script yang berbeza. selepas script di copy buka blog anda untuk paste semula script tadi pada bahagian header blog anda. Semua script anda boleh diambil dari logo "Add ads" seperti dibawah yang terdapat dalam akaun Nuffnang anda.
Rujuk panduan dibawa yang diambil dari website:http://www.nuffnang.com.my/blogger/blogspot/Memasang Unit Iklan Nuffnang ke Dalam blog Blogspot
__________________________________________

Langkah 1: Log masuk ke akaun Blogger anda

Log masuk ke dalam akaun Blogger anda di http://www.blogger.com/start. Jika anda masih belum mendaftar akaun, sila klik pada pautan pendaftaran Register dalam halaman yang sama dan sila ikut arahan yang dipaparkan bagi mencipta akaun baru anda.

Langkah 2: Masuk ke halaman Layout

Setelah anda log masuk, anda akan dibawa ke halaman Dashboard. Anda akan dapat melihat senarai blog yang anda telah reka di bawah bahagian 'Manage Your Blogs'. Klik pada pautan 'Layout' di bawah blog yang anda ingin memasang unit iklan Nuffnang.

Klik pada pautan 'Edit HTML' untuk mengubah templat blog tersebut.


Langkah 3: Memasang unit iklan Nuffnang


Sila ikut arahan di bawah bagi memasang setiap unit iklan Nuffnang di dalam templat blog anda. Sebelum bermula, sila pastikan opsyen pilihan 'Expand Widget Templates' telah ditandakan:

Memasang Unit Iklan Leaderboard:-

Salin kod bagi unit iklan Leaderboard daripada halaman 'Add Ad' Nuffnang dan tampal di dalam kawasan teks sebaik selepas tag .

Memasang Unit Iklan Skyscraper:-

Salin kod bagi unit iklan Skyscraper daripada halaman 'Add Ad' Nuffnang dan tampal di dalam kawasan teks seperti yang ditunjukkan dalam imej

Memasang Unit Iklan Large Rectangle:-

Salin kod bagi unit iklan Large Rectangle daripada halaman 'Add Ad' Nuffnang dan tampal di dalam kawasan teks seperti yang ditunjukkan dalam imej berikut.

Setelah siap, klik pada butang 'Save Template' bagi mengemaskini templat blog anda.

*nota: Sekiranya anda ingin melihat previu templat yang telah diubah, anda boleh klik pada butang 'Preview'. Sila ambil perhatian yang anda akan dapat melihat mesej ralat di dalam unit iklan Nuffnang dan ini adalah selamat untuk dibiarkan. Mesej ralat tersebut tidak akan dipaparkan setelah anda mengemaskini templat anda.


Langkah 4: Previu unit iklan Nuffnang


Setelah unit-unit iklan Nuffnang dipasang dengan betul, berikut adalah contoh bagaimana ia akan dipaparkan dalam blog anda (bagi konfigurasi asal)

" SELAMAT MENCUBA "

Category: 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?