Tips Macam mana nak dapat Buffered Earning

Apa yang aku nak cerita dekat sini adalah kisah aku dengan nuffnang sepanjang aku joint selama 6 bulan ni.

Takda orang yang joint nuffnang ni atas sebab saja2, semua orang joint sebab nak duit..aku ulang sekali lagi DUIT.

Rajin buat kerja ada duit, malas buat kerja duit pon takda. nuffnang bukan syarikat skim piramid atau skim cepat kaya. ia merupakan sykt yang membantu pengiklan menumpangkan iklan mereka di blog2 terpilih sahaja. cerita selanjutnya kau boleh baca disini.

Apa yang aku nak sampaikan disini adalah, apa yang kau nak kejar dalam nuffnang n apa target korang. semua benda yang kita buat mesti ada sasaran @ target. kalau tak serupa kapas kosong yang ditiup angin takda hala tuju. kejab ke atas, kebawah, kiri n kanan.

Dulu mula2 aku register aku target nak dapat campaign berbayar atau buffered earning, tapi tak semudah d sangkakan untuk dapat campaign tu..hampir 3 bulan selepas aku register baru aku dapat iaitu pada awal Jan 2010. itu pon aku tak perasan dapat sebab aku masa tu sebuk dengan kawin, haneymoon n macam2 lagi. kira aku terlepas 2 campaign berbayar ni. hasilnya sepanjang campaign tu berjalan aku hanya dapat 0.09 sen sahaja. huhuhu.

Tapi lama kelamaan setiap minggun ada sahaja campaign yang bertambah dari hari ke hari sehingga pernah paling banyak 23 campaign dalam akaun nuffnang aku....hehehe. alhamdulilah.

kepada blogger2 baru jgn fikirkan sgt pasal nak duit je. first korang tumpukan pada penulisan blog korang yang ada isi n maklumat yang nak d sampaikan tu, pastikan pembaca berminat nak baca.

dari situ korang akan dapat meningkatkan trafik korang. trafik? bendalah apa pulak ni. aku malas nak cerita pasal trafik. semua kau boleh rujuk dalam ni . Panduan tingkatkan trafik.

kalau trafik korang sentiasa tinggi sehari contoh sehari korang leh maintence dapat pengunjung 200 orang, insyaallah peluang untuk dapat Buffered earning dari nuffnang ni cerah.

kalau korang malas, jgn kata buffered earning, campaign CPC pon malas nak keluar dalam blog kau. kalau iklan CPC pon tak keluar memang RM0.00 jelah yang korang akan dapat dalam akaun nuffnang kau.

sebab tu tak hairan ada blogger yang register dengan nuffnang selama 2 tahun tapi income dalam tu RM0.25 je.

Oklah aku rasa aku tak layak nak cerita panjang pasal Target nak dapat Buffered earning ni. apa yang aku cerita d sini sekadar untuk berkongsi pengalaman aku sepanjang joint Nuffnang ni.

Harapan aku kepada blogger2 baru macm aku juga ni, jadikanlah tips ni sebagai permulaan korang nak start berkecimpung dalam dunia Pendapatan Sampingan melalui internet.

" hasil klik aku pada iklan nuffnang"




" campaign yang telah tamat..huhu"


"Campaign yang masih buat duit tanpa klik"
**************************************

Tips Aku Sebelum Aku Nak Tutup PC
**************************************
1. Selalu Buat Post Bermaklumat n mempunyai isi yang hendak d baca
2. Tingkatkan trafik dengan rajin meninggalkan jejak dalam blog rakan2
3. Rajin membuat ping setiap kali membuat post yang baru (guna gengblogger)
4. Rajin2 tinggalkan komen dalam kotak komen @ chat box
5. Ikhlas berblog kerana Allah bukan kerana DUIT.
Category: 9 comments

Income Nuffnang Selama Seminggu (11-17/4/10)

Semalam aku check income aku adalah dalam RM9x.xx. pagi ni pulak aku check kurang 0.06 sen lagi jadi RM100. best betul aku rasa, sbb selama aku joint nuffnang ni, baru sekali aku draw duit tu.

Sekarang ni aku kumpul je sebanyak yang mungkin. hasil ni aku dapat dari klik kawan2, klik aku juga..hehehehe.. n campaign2 dari bufered earning yang dah jadi metered earning.

kalau semua campaign aku dah jadi metered earning,,wauuuuu masyuk.....

oklah aku tak tahu nak post aku..so aku postlah hasil nuffnang aku dalam ni.. oklah enjoy dengan hasil kerja aku selama 6 bulan ni..


Earning yang hampir ke RM100
hasil klik kawan2 n aku juga kalau rajin klik...hahaha
Category: 9 comments
Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?