Tutorials Disable Iklan Popup Avira


Salam semua, lama benar aku tak buat tutorial dalam blog aku ni... nama blog je tutorial tapi tak aktif pon. Maaflah diatas kesebukkan aku setiap hari dekat tempat keje sampai kekadang tak sempat nak update blog ni.

Kali ini tutorial aku berkaitan dengan iklan Antivirus dari Avira. Jika anda sedar selepas anda install antivirus Avira pernah tak tengah-tengah anda buat kerja tiba-tiba muncul iklan dari avira atau dikenali sebagai "avnotify.exe". kalau pernah tahukah anda bagaimana untuk mematikan fungsi supaya iklan tersebut tidak muncul pada tetingkap pc anda.

"Contoh popup Avira"


ok ikuti tutorial ringkas dari aku.

Langkah untuk Windows 200 / Wondows XP Pro

1) Go to Start > Run.

2) Type gpedit.msc and click OK.

3) Navigate through User Configuration > Administrative Templates > System.

4) Double click "Don't run specified Windows applications".

5) Enable it and click show.

6) Add "avnotify.exe".

7) Click OK on all open windows.


Atau

1) Start > Run: secpol.msc (You can also access this program through 'Control Panel > Administrative Tools > Local Security Policy' this is useful if it is easier the location of this rather than the file name)

2) Right click "Software Restriction Policies," Choose "New Software Restriction Policies." (Skip this step if there are subfolders in Software Restriction Policies already.)

3) Right Click "Additional Rule" folder > New Path Rule.

4) Where it says Path, Type the path of avnotify.exe on your computer, or use the Browse button to find it. (On XP64 using a default install of Avira, the path is: (C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avnotify.exe)

5) Make sure the "Security Level" Dropdown menu is selected as "Disallowed"

6) If you would like to make sure it went through correctly, open the Additional Rules folder, and verify the path and security level.


Langkah untuk Windows XP Home


2) Log into an account with administrator privileges.

3) Open [driveinstalledon]:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic.

4) Right click on avnotify.exe and go to Properties > Security > Advanced.

5) Click on Edit-> Traverse Folder / Execute File-> deny-> OK.

6) Repeat for all users.

7) Reboot your computer normally.

8) or

9) Run the command "cacls “%SYSTEMDRIVE%\Program Files\Avira\Insertpath\avnotify.exe” /e /d Everyone" to change the rights without restarting. Everyone can be exhanged with another user account when needed


Langkah untuk Windows 7 atau Windows Vista Business/Ultimate

1) Open the control panel through Start > Control Panel.

2) Go to Administrative Tools > Local security policy.

3) Click on Software Restriction Policy > Action > Create new restriction policy.

4) Right-click, and go to additional rules > new path rule.

5) Click Browse and navigate to C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\ and double-click avnotify.exe.

6) Set the security level to Disallowed.

7) Click apply and OK.


Langkah untuk Windows Vista Home 64-bit

1) Go to C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir Desktop\avnotify.exe for the current version, 9. For earlier versions, go to C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avnotify.exe.

2) Right-click avnotify.exe and go to Properties > Security.

3) Under the group or username SYSTEM, click edit.

4) Put a checkmark under the DENY column for "read and execute".

Langkah untuk Windows Vista Home 32-bit or Windows 7 Home Premium 32-bit

1) Go to C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avnotify.exe for the current version, 9. For earlier versions, go to C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avnotify.exe.

2) Right-click avnotify.exe and go to Properties > Security.

3) Under the group or username SYSTEM, click edit.

4) Put a checkmark under the DENY comlumn for "read and execute".


ok semoga dengan sedikit panduan dan tutorial ini dapat membantu anda semua mengatasi masalah popup antivirus avira ini.

Sumber rujukan artikal : WikiHow
Category: 0 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-27 ( Vaseline Contest )

Salam semua, sebenarnya dah lama blog ni tak di update salah satu sebabnya takda idea nak update apa dan lagi satu dah lama tak dapat BE (Buffered Earning) dari nuffnang.
Tapi pagi tadi bila aku check akaun nuffnang, alhamdulillah aku dapat satu BE dari salah satu blog aku kerjdsini. BE tu datangnya dari iklan Vaseline Contest.
Kebetulan wife aku memang menggunakan Vaseline ni untuk pelembab kulit so aku bercadang nak joint contest ni wakil bagi wife aku..
Tq kepada pihak nuffnang kerana beri kepercayaan kepada aku untuk mempromosikan Vaseline Contest ni.
Kepada yang masih berminat nak menyertainya bolehlah menghantar penyertaan sebelum 12.00pm pada 1 oktober 2010
Tagged as : The Most Vibrant Skin
Category: 1 comments

Buffered Earning Pertama Lepas Cash Out Nuffnang

Salam semua, alhamdulilah.. apa yang aku tunggu-tunggu dah sampai pon akhirnya. pagi ni aku check akaun nuffnang aku aku tengok buat pertama kalinya lepas aku cash out income nuffnang minggu lepas aku akhirnya dapat satu buffered earning dari Celcom Xpax.

Buffered earning ni diberikan kepada salah satu blog pelabur aku iaitu apa-pasal. blog ni merupakan blog rakan aku yang mana buat masa sekarang ni aktif dalam biz mengambil gambar. kalau korang nak kawin ke bolehlah contact tn blog apa-pasal tu.


Promosi Terkini Xpax Reload & menang

Celcom merupakan penyumbang terbanyak dalam earning aku.. kekadang datang dari celcom sendiri ataupun Xpax. kalau korang nak tah sebab tulah sampai sekarang aku masih setia dengan talian prepaid celcom Xpax. yang menariknya lagi banyak kita reload lagi banyak bonus kita dapat setiap bulan.

Aku dah melanggan Xpax lebih kurang 8 tahun dari aku start aku pakai handphone tahun 2001. buat masa ni aku belum bercadang nak bertukar kepada service yang lain selagi Xpax masih beri yang terbaik kepada pelanggan macam aku ni.

oklah apa kata kalau korang pelanggan celcom Xpax korang cuba masuk dalam website Xpax ni untuk mengetahui promosi yang terkini dari celcom xpax Xpax - Latest Promotions.


Tagged as : promosi terkini celcom Xpax, Buffered earning dari nuffnang
Category: 2 comments
Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?