TIP CARA MUDAH DAN MURAH MENGHAPUSKAN NYAMUK

Semua orang tahu nyamuk adalah sejenis serangga yang boleh membawa penyakit dan maut. Hanya dengan sekali gigitan mungkin anda akan diserang Demam Denggi.

Mungkin anda tidak tahu semua jenis alat pembunuh @ penghalau nyamuk mengandungi bahan kimia merbahaya.. swedangkan nyamuk boleh mati, ini kan pula anda yang setiap hari menghidu ubat nyamuk atau penyembur nyamuk.

Disini ada beberapa tip mudah dan murah untuk memerangkap serta membunuh nyamuk dirumah:

Peralatan yang diperlukan :

- 200 ml air- 50 gram gula merah
- 1 gram ragi (beli di kedai ubat, kedai runcit dan pasar)
- botol plastik 1.5 liter

Langkah-langkah pembuatan


1. Potong botol plastik di tengah. Simpan bahagian atas / mulut botol.

2. Campur gula merah dengan air panas. Biarkan hingga dingin dan kemudian tuangkan di separuh di bahagian potongan bawah botol.

3. Tambahkan ragi. Awas!! Jangan digaul.Ini kerana ia akan menghasilkan karbon-dioksida.


4. Pasang / masukkan potongan botol bahagian atas dengan kedudukan terbalik seperti corong.

5. Bungkus botol dengan sesuatu yang hitam, kecuali bagian atas, dan diletakkan di beberapa bahagian sudut rumah Anda.


Dalam dua minggu, Anda akan melihat jumlah nyamuk yang mati di dalam botol.



Selain membersihkan habitat mereka dan tempat berkembang biaknya nyamuk, kita dapat menggunakan kaedah ini di sekolah-sekolah, klinik / hospital dan rumah persendirian.

SELAMAT MENCUBA..

Category: 9 comments

Rezeki Murah Dengan 3 Campaign Baru

Salam,

Alhamdulilah dengan beberapa tips yang rakan2 bagi dalam blog mereka akhirnya aku berjaya mendapatkan semula buffered earning aku dah dah lebih sebulan tidor.. hehehe.. aku rasa dia rehat kot.. tengok sekali masuk dah tak henti-henti.. tq nuffnang.




Terbaru 3 campaign lagi aku dapat iaitu dari Polo, 8TV dan Nokia C3... antara blog yang menyumbang campaign ini adalah blog ini sendiri dan satu blog sahabat aku yang sedang giat mengusahankan projek cendawan.


Terima Kasih kepada pihak nuffnang kerana masih memberi kepercayaan kepada blog-blog aku untuk mempromosikan iklan-iklan dari nuffnang.

Buat masa ini aku masih menunggu campaign nuffnang untuk diberikan kepada blog myvitrd yang sudah lama tidak menerima apa-apa campaign.

Category: 0 comments

3 Buffered Earning Dari Astro Masuk Serentak

Salam semua teman-temanku.. siapa sangka berkat kesabaran aku menunggu buffered earning singgah diblog aku akhirnya menjadi kenyataan dengan adanya 3 buffered earning yang masuk serentak hari ini.. alhamdullilah syukur sebab nuffnang masih ingat dekat aku.. mungkin ni rezeki aku untuk bulan oktober ni.

Yang menariknya ketiga-tiga BE tu datangnya dari astro dan telah memilih 3 blog aku untuk diletakkan setiap satu BE tu.

tentu korang nak tahu BE tu datang dari campaign apakan? ok aku maklumkan disini bahawa semua campaign tu datang dari astro sempena memperingati jasa seniman agung Tan Sri P.Ramlee. maklumat lanjut rujuk di blog myvitrd

untuk itu terima kasih daun keladi kepada pihak nuffnang dan astro kerana masih memberi kepercayaan kepada blog-blog aku untuk memaparkan iklan -iklan menarik mereka.

"Buffered earning untuk bulan oktober 2010"


Category: 8 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-28 ( Citibank Clear Card )

"Buffered earning ke-28"

Sebenarnya dah lama aku tak dapat BE (buffered earning) dari nuffnang. Nak dikatakan bulan lepas aku langsung tak dapat 1 pon BE. Alhamdullilah pagi ni bila aku buka je akaun nuffnang aku, tiba-tiba terpandang pada ruangan kolum Pendapatan Terumpuk @ Buffered earning seperti ada satu BE yang aku dapat. Bila aku perhatikan memang ya aku dapat satu kempen dari Citibank Clear card.

Apa lagi senyum jelah aku bila tengok ada BE muncul dah tu terus g buka blog yang aku dapat BE tu.. aku buka blog apa-pasal.. so terpaparlah iklan seperti dekat bawah ni.

"Iklan dari citibank clear card"

Macam biasa setiap kali ada iklan baru yang muncul di blog aku .. sudah pastinya aku nak tahu apa kandungan iklan tu.. so nak tahu aku kliklah pada iklan tu.. terpaparlah website utama iklan citibank clear card ni.

kepada sesiapa yang belum ada kredit card lagi atau bercadang nak apply kredit card citibank ni apa kata korang masuk dalam citibank clear card.. mudah saja syaratnya.. pemohon hendaklah yang berumur 21 tahun ke atas dan mempunyai pendapatan tahunan sekurang-kurangnya RM18,000 setahun.

Kalau anda semua rasa layak untuk memohon apa kata klik pada MOHON SEKARANG

Terima kasih aku ucapkan kepada pihak nuffnang sebab sudi memberikan iklan untuk disiarkan di blog apa-pasal.. terima kasih juga kepada citibank clear card... ada iklan bagi lagi.. :-)
Category: 3 comments
Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?