Tips Mengesan Kamera Tersembunyi

Salam,

Betul atu tidak apa yang dimaksudkan oleh pengirim email ni tetang teknik mengesan kewujudan kamera tersembunyi disekitar anda, masih tidak dapat dibuktikan. Walauapapun kita semestilah sentiasa berwaspada dengan anasir-anasir jahat diluar sana.

Apa kata anda teruskan pembacaan mengenai apa yang dikatakan oleh pengirim email tersebut


Salah satu bentuk Wireless Hidden Camera.. sekali pandang menyerupai jam dekat umah aku.. hahaha

---------------------------------------------------
Subject: Detect a HIDDEN CAMERA


Dear All,

Please read and pass to your friend.

How to detect a HIDDEN CAMERA in changing rooms in garment shops & boutiques........ In front of the changing room, take your mobile phone and make sure that your mobile can make calls.

Then enter into the changing room, and make a call.
If u can't make a call, there is a hidden camera.
This is due to the interference of fiber optic during the signal transfer
Please forward this to your friends to educate the public of this menace.

To prevent our innocent sisters and ladies from HIDDEN CAMERAS AND UNSOLICITED STARRING ROLES IN PASAR MALAM VIDEOS .

HONG SUIK KING
BAHAGIAN TEKNOLOGI MAKLUMAT
IBU PEJABAT POLIS BUKIT AMAN

---------------------------------------------------

Maaf kerana pengirim email memberi penjelasan dalam bahasa inggeris.. ok disini aku terangkan sedikit dari apa yang aku faham apa yang dimaksudkan oleh pengirim email diatas.

Untuk mengesan wujudnya kamera tersembunyi dirumah, dihotel, dibilik2 persalinan @ di tandas anda boleh menguji dengan menggunakan handpone anda sendiri.

BAGAIMANA?

Anda kena pastikan yang handphone anda berfungsi untuk membuat panggilan ke luar. Selepas itu cuba buat panggilan dikawasan bilik persalinan didalam kawasan yang ingin dikesan.

Jika panggilan tidak dapat dibuat ini bermakna didalam kawasan itu terdapat camera tersembunyi. Ini berlaku kerana gangguan gelombang yang disalurkan dari fiber optik ke signal Kamera tersembunyi tersebut.

Jadi berhati-hatilah dengan taktik2 kotor manusia2 jahat diluar sana.

Semoga dengan sedikit info dan panduan ini dapat mengelakkan diri anda dan keluarga dari dikhianati oleh orang2 luar disana.
Category: 7 comments

TIP CARA MUDAH DAN MURAH MENGHAPUSKAN NYAMUK

Semua orang tahu nyamuk adalah sejenis serangga yang boleh membawa penyakit dan maut. Hanya dengan sekali gigitan mungkin anda akan diserang Demam Denggi.

Mungkin anda tidak tahu semua jenis alat pembunuh @ penghalau nyamuk mengandungi bahan kimia merbahaya.. swedangkan nyamuk boleh mati, ini kan pula anda yang setiap hari menghidu ubat nyamuk atau penyembur nyamuk.

Disini ada beberapa tip mudah dan murah untuk memerangkap serta membunuh nyamuk dirumah:

Peralatan yang diperlukan :

- 200 ml air- 50 gram gula merah
- 1 gram ragi (beli di kedai ubat, kedai runcit dan pasar)
- botol plastik 1.5 liter

Langkah-langkah pembuatan


1. Potong botol plastik di tengah. Simpan bahagian atas / mulut botol.

2. Campur gula merah dengan air panas. Biarkan hingga dingin dan kemudian tuangkan di separuh di bahagian potongan bawah botol.

3. Tambahkan ragi. Awas!! Jangan digaul.Ini kerana ia akan menghasilkan karbon-dioksida.


4. Pasang / masukkan potongan botol bahagian atas dengan kedudukan terbalik seperti corong.

5. Bungkus botol dengan sesuatu yang hitam, kecuali bagian atas, dan diletakkan di beberapa bahagian sudut rumah Anda.


Dalam dua minggu, Anda akan melihat jumlah nyamuk yang mati di dalam botol.



Selain membersihkan habitat mereka dan tempat berkembang biaknya nyamuk, kita dapat menggunakan kaedah ini di sekolah-sekolah, klinik / hospital dan rumah persendirian.

SELAMAT MENCUBA..

Category: 9 comments

Rezeki Murah Dengan 3 Campaign Baru

Salam,

Alhamdulilah dengan beberapa tips yang rakan2 bagi dalam blog mereka akhirnya aku berjaya mendapatkan semula buffered earning aku dah dah lebih sebulan tidor.. hehehe.. aku rasa dia rehat kot.. tengok sekali masuk dah tak henti-henti.. tq nuffnang.




Terbaru 3 campaign lagi aku dapat iaitu dari Polo, 8TV dan Nokia C3... antara blog yang menyumbang campaign ini adalah blog ini sendiri dan satu blog sahabat aku yang sedang giat mengusahankan projek cendawan.


Terima Kasih kepada pihak nuffnang kerana masih memberi kepercayaan kepada blog-blog aku untuk mempromosikan iklan-iklan dari nuffnang.

Buat masa ini aku masih menunggu campaign nuffnang untuk diberikan kepada blog myvitrd yang sudah lama tidak menerima apa-apa campaign.

Category: 0 comments

3 Buffered Earning Dari Astro Masuk Serentak

Salam semua teman-temanku.. siapa sangka berkat kesabaran aku menunggu buffered earning singgah diblog aku akhirnya menjadi kenyataan dengan adanya 3 buffered earning yang masuk serentak hari ini.. alhamdullilah syukur sebab nuffnang masih ingat dekat aku.. mungkin ni rezeki aku untuk bulan oktober ni.

Yang menariknya ketiga-tiga BE tu datangnya dari astro dan telah memilih 3 blog aku untuk diletakkan setiap satu BE tu.

tentu korang nak tahu BE tu datang dari campaign apakan? ok aku maklumkan disini bahawa semua campaign tu datang dari astro sempena memperingati jasa seniman agung Tan Sri P.Ramlee. maklumat lanjut rujuk di blog myvitrd

untuk itu terima kasih daun keladi kepada pihak nuffnang dan astro kerana masih memberi kepercayaan kepada blog-blog aku untuk memaparkan iklan -iklan menarik mereka.

"Buffered earning untuk bulan oktober 2010"


Category: 8 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-28 ( Citibank Clear Card )

"Buffered earning ke-28"

Sebenarnya dah lama aku tak dapat BE (buffered earning) dari nuffnang. Nak dikatakan bulan lepas aku langsung tak dapat 1 pon BE. Alhamdullilah pagi ni bila aku buka je akaun nuffnang aku, tiba-tiba terpandang pada ruangan kolum Pendapatan Terumpuk @ Buffered earning seperti ada satu BE yang aku dapat. Bila aku perhatikan memang ya aku dapat satu kempen dari Citibank Clear card.

Apa lagi senyum jelah aku bila tengok ada BE muncul dah tu terus g buka blog yang aku dapat BE tu.. aku buka blog apa-pasal.. so terpaparlah iklan seperti dekat bawah ni.

"Iklan dari citibank clear card"

Macam biasa setiap kali ada iklan baru yang muncul di blog aku .. sudah pastinya aku nak tahu apa kandungan iklan tu.. so nak tahu aku kliklah pada iklan tu.. terpaparlah website utama iklan citibank clear card ni.

kepada sesiapa yang belum ada kredit card lagi atau bercadang nak apply kredit card citibank ni apa kata korang masuk dalam citibank clear card.. mudah saja syaratnya.. pemohon hendaklah yang berumur 21 tahun ke atas dan mempunyai pendapatan tahunan sekurang-kurangnya RM18,000 setahun.

Kalau anda semua rasa layak untuk memohon apa kata klik pada MOHON SEKARANG

Terima kasih aku ucapkan kepada pihak nuffnang sebab sudi memberikan iklan untuk disiarkan di blog apa-pasal.. terima kasih juga kepada citibank clear card... ada iklan bagi lagi.. :-)
Category: 3 comments

Tutorials Disable Iklan Popup Avira


Salam semua, lama benar aku tak buat tutorial dalam blog aku ni... nama blog je tutorial tapi tak aktif pon. Maaflah diatas kesebukkan aku setiap hari dekat tempat keje sampai kekadang tak sempat nak update blog ni.

Kali ini tutorial aku berkaitan dengan iklan Antivirus dari Avira. Jika anda sedar selepas anda install antivirus Avira pernah tak tengah-tengah anda buat kerja tiba-tiba muncul iklan dari avira atau dikenali sebagai "avnotify.exe". kalau pernah tahukah anda bagaimana untuk mematikan fungsi supaya iklan tersebut tidak muncul pada tetingkap pc anda.

"Contoh popup Avira"


ok ikuti tutorial ringkas dari aku.

Langkah untuk Windows 200 / Wondows XP Pro

1) Go to Start > Run.

2) Type gpedit.msc and click OK.

3) Navigate through User Configuration > Administrative Templates > System.

4) Double click "Don't run specified Windows applications".

5) Enable it and click show.

6) Add "avnotify.exe".

7) Click OK on all open windows.


Atau

1) Start > Run: secpol.msc (You can also access this program through 'Control Panel > Administrative Tools > Local Security Policy' this is useful if it is easier the location of this rather than the file name)

2) Right click "Software Restriction Policies," Choose "New Software Restriction Policies." (Skip this step if there are subfolders in Software Restriction Policies already.)

3) Right Click "Additional Rule" folder > New Path Rule.

4) Where it says Path, Type the path of avnotify.exe on your computer, or use the Browse button to find it. (On XP64 using a default install of Avira, the path is: (C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avnotify.exe)

5) Make sure the "Security Level" Dropdown menu is selected as "Disallowed"

6) If you would like to make sure it went through correctly, open the Additional Rules folder, and verify the path and security level.


Langkah untuk Windows XP Home


2) Log into an account with administrator privileges.

3) Open [driveinstalledon]:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic.

4) Right click on avnotify.exe and go to Properties > Security > Advanced.

5) Click on Edit-> Traverse Folder / Execute File-> deny-> OK.

6) Repeat for all users.

7) Reboot your computer normally.

8) or

9) Run the command "cacls “%SYSTEMDRIVE%\Program Files\Avira\Insertpath\avnotify.exe” /e /d Everyone" to change the rights without restarting. Everyone can be exhanged with another user account when needed


Langkah untuk Windows 7 atau Windows Vista Business/Ultimate

1) Open the control panel through Start > Control Panel.

2) Go to Administrative Tools > Local security policy.

3) Click on Software Restriction Policy > Action > Create new restriction policy.

4) Right-click, and go to additional rules > new path rule.

5) Click Browse and navigate to C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\ and double-click avnotify.exe.

6) Set the security level to Disallowed.

7) Click apply and OK.


Langkah untuk Windows Vista Home 64-bit

1) Go to C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir Desktop\avnotify.exe for the current version, 9. For earlier versions, go to C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avnotify.exe.

2) Right-click avnotify.exe and go to Properties > Security.

3) Under the group or username SYSTEM, click edit.

4) Put a checkmark under the DENY column for "read and execute".

Langkah untuk Windows Vista Home 32-bit or Windows 7 Home Premium 32-bit

1) Go to C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avnotify.exe for the current version, 9. For earlier versions, go to C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avnotify.exe.

2) Right-click avnotify.exe and go to Properties > Security.

3) Under the group or username SYSTEM, click edit.

4) Put a checkmark under the DENY comlumn for "read and execute".


ok semoga dengan sedikit panduan dan tutorial ini dapat membantu anda semua mengatasi masalah popup antivirus avira ini.

Sumber rujukan artikal : WikiHow
Category: 0 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-27 ( Vaseline Contest )

Salam semua, sebenarnya dah lama blog ni tak di update salah satu sebabnya takda idea nak update apa dan lagi satu dah lama tak dapat BE (Buffered Earning) dari nuffnang.
Tapi pagi tadi bila aku check akaun nuffnang, alhamdulillah aku dapat satu BE dari salah satu blog aku kerjdsini. BE tu datangnya dari iklan Vaseline Contest.
Kebetulan wife aku memang menggunakan Vaseline ni untuk pelembab kulit so aku bercadang nak joint contest ni wakil bagi wife aku..
Tq kepada pihak nuffnang kerana beri kepercayaan kepada aku untuk mempromosikan Vaseline Contest ni.
Kepada yang masih berminat nak menyertainya bolehlah menghantar penyertaan sebelum 12.00pm pada 1 oktober 2010
Tagged as : The Most Vibrant Skin
Category: 1 comments

Buffered Earning Pertama Lepas Cash Out Nuffnang

Salam semua, alhamdulilah.. apa yang aku tunggu-tunggu dah sampai pon akhirnya. pagi ni aku check akaun nuffnang aku aku tengok buat pertama kalinya lepas aku cash out income nuffnang minggu lepas aku akhirnya dapat satu buffered earning dari Celcom Xpax.

Buffered earning ni diberikan kepada salah satu blog pelabur aku iaitu apa-pasal. blog ni merupakan blog rakan aku yang mana buat masa sekarang ni aktif dalam biz mengambil gambar. kalau korang nak kawin ke bolehlah contact tn blog apa-pasal tu.


Promosi Terkini Xpax Reload & menang

Celcom merupakan penyumbang terbanyak dalam earning aku.. kekadang datang dari celcom sendiri ataupun Xpax. kalau korang nak tah sebab tulah sampai sekarang aku masih setia dengan talian prepaid celcom Xpax. yang menariknya lagi banyak kita reload lagi banyak bonus kita dapat setiap bulan.

Aku dah melanggan Xpax lebih kurang 8 tahun dari aku start aku pakai handphone tahun 2001. buat masa ni aku belum bercadang nak bertukar kepada service yang lain selagi Xpax masih beri yang terbaik kepada pelanggan macam aku ni.

oklah apa kata kalau korang pelanggan celcom Xpax korang cuba masuk dalam website Xpax ni untuk mengetahui promosi yang terkini dari celcom xpax Xpax - Latest Promotions.


Tagged as : promosi terkini celcom Xpax, Buffered earning dari nuffnang
Category: 2 comments

Buffered Earning Dari Celcom Channel [X]

Salam pagi semua, walaupun dalam kesebokkan aku tak buat apa2 entri seminggu ni nuffnang tetap berbesar hati bagi dekat aku 1 lagi buffered earning dekat blog aku ni.

kalai ni aku dapat iklan dari celcom Channel [X] pagi promosi Free Download Call me tones

kepada kaki-kaki call me tones ni, bolehlah korang download sepuas-puasnya lagu yang korang suka masuk dalam hp korang. nak tahu lebih lanjut boleh korang masuk dalam Free Download Call me tones.

bukan setakat download percuma korang juga berpeluang untuk menang hadiah2 menarik dari channel [X].. so apa lagi masuk dalam channel [X] dan download sepuas-puasnya
Category: 2 comments

[ Tutorial ] Panduan Convert Fail PDF kepada MS WORD

Salam semua, rasa2nya lama sungguh saya tak update entri dalam ni.. maklum jelah sebuk sikit menguruskan harta dalam negara dan luar negara..hehehe.

ok kita teruskan pada topik utama kita iaitu hari ini saya akan kongsi sedikit ilmu didada berkenaan kaedah atau panduan untuk mengconvert fail2 PDF anda kepada MS Word tanpa menjejaskan format asal dokumen dalam PDF tersebut.


Langkah-langkah adalah seperti dibawah :-


1. Anda perlu memiliki perisian ini
Solid Converter PDF V4 Download percuma di 4shared

2. Selepas download install seperti biasa dan pastikan anda membuat patch terlebih dahulu untuk membolehkan perisian digunakan secara percuma.

3. Dibawah adalah interface pertama jika anda berjaya install perisian beserta patch


4. Untuk memulakan proses convert cari fail yang hendak di convert dengan klik pada "Convert PDF to word" seperti gambar dibawah.

5. selepas itu tetingkap seperti dibawah akan terpapar dan pilih fail PDF yang hendak diconvert kepada MS Word



6. Jika fail berjaya dimasukkan kedalam perisian tadi ia akan dipaparkan seperti dibawah



7. jika fail berjaya dimasukkan butang "Convert" yang tidak aktif tadi akan menjadi aktif seperti di atas dan anda hanya perlu klik Convert

8. selepas itu proses convert akan dilaksanakan seperti gambar diatas. jika berjaya fail yang diconvert kepada MS Word tadi akan disimpan di satu folder lokasi asal Fail pdf tadi diambil.

ok rasanya setakat itu dulu tutorial saya hari ini. Selamat mencuba.

Tagged as : How to convert PDF to Word, Tutorials Convert PDF to Word
Category: 1 comments

Tutorial Daftar Website atau Blog di Search Engine


Adakah anda tahu apabila sesebuah Website atau Blog yang kita bangunkan berjaya diupload ke webhosting, maka langkah selanjutnya adalah mendaftarkan website tersebut ke Search Engine. Search engine dirancang untuk meng-index alamat-alamat internet (URL, FTP, dll), search engine memiliki 'ilmu hitam' yang disebut spider, bot, atau crawler. Pada saat URL website atau blog didaftarkan, spider dari search engine akan menerima dan menganalisa URL tersebut, kemudian akan menambahkan URL tersebut ke sistem database mereka. Kepantasan crawler setiap search engine berbeza-beza, kebiasaannya waktu yg diperlukan oleh search engine untuk pendaftaran sebuah website atau blog sehingga website atau blog tersebut terlisting atau terindex di search engine adalah 3 hari hingga 2 bulan.

Di sini saya kongsikan panduan untuk mendaftar website atau blog di search engine, yang akan dijelaskan pada post kali ini, disini saya cadangkan cara untuk mendaftar di search engine Google, Yahoo, dan Bing (Produk dari MSN). Ini kerana buat masa ini ke tiga-tiga search engine ini merupakan search engine yang paling populer dan paling banyak digunakan oleh para pengguna internet.


Berikut cara daftar di Google :

* Sebelumnya anda harus memiliki account google

* Buka google webmaster tools di sini

* Login dengan account google klik Add a site, masukkan alamat website atau blog anda di kotak form* Klik Continue

* Anda akan dibawa ke halam berikutnya, dimana akan ada code Meta tag Google yang harus anda copy


Selepas code itu di copy, paste di file index website / blog anda, di bawah tag kemudian save
Langkah berikutnya kembali ke webmaster tools lalu klik verify.
Ok, Sudah selesai.

Untuk mendaftar di yahoo.com, dan bing.com caranya hampir sama dan alamat URL untuk mendaftar adalah :

Untuk Yahoo : http://siteexplorer.search.yahoo.com
Untuk Bing : http://www.bing.com/webmaster

Di harap dengan sedikit tip, tutorial dan panduan ini dapat menbantu anda meningkatkan lagi SEO blog anda

Sumber : www.rulsonline.com
Category: 6 comments

Buffered Earning dah bangun dari tido

Salam semua, lama juga aku tak update blog aku ni.. diam2 duduk tak update blog pon nuffnang berbaik hati lagi dengan aku bila hari ni dia sedekahkan aku satu BE yang aku kira dah lama juga tido dalam blog ni.

sebelum2 ni rajin juga iklan ni keluar, tapi lepas aku update survey2 dalam akaun nuffnang, semua BE yang rajin keluar tido pulak.. pagi tadi lepas aku sahur je aku buka akaun nuffnang terus aku buka tengok ada 1 BE yang tengah berjalan dari Astro.. best2 sangat bila dpt BE ni.. dapat jana sikit income.

apa yang penting kalau dapat BE ni mesti rajin tarik trafik @ pengunjung masuk dalam blog baru boleh masyuk. kalau takda trafik tapi Buffered earning berlambak pon takda maknanya.

oklah aku nak siap2 g keje dulu. rajin2lah terjah bloh aku ni ye. wasalam..
Category: 3 comments

Kunci Syahwat Wanita Kiraan Bulan Masihi


Sebagai perbandingan dengan bulan Hijrah (bulan Islam), disertakan pula tempat-tempat merangsang syahwat berahi wanita menurut bulan Masihi.

Tempat-tempat yang sensitif di bahagi 2 iaitu di bahagian sebelah kanan dan kiri tubuh.

Dari 1 hingga 15haribulan Masihi adalah di sebelah kanan manakala 16 hingga 30/31 haribulan di sebelah kiri tubuh wanita.

Kunci syahwat berahi wanita mengikut bulan masihi adalah seperti berikut:-

Tanggal 1 :- Hujung jari kaki kanan.
Tanggal 2 :- Ditengah tapak kaki kanan.
Tanggal 3 :- Pada tumit kanan.
Tanggal 4 :- Di buku lali sebelah kanan.
Tanggal 5 :- Pada Betis kanan.
Tanggal 6 :- Pada lutut kanan.
Tanggal 7 :- Paha kanan.
Tanggal 8 :- Punggung kanan.
Tanggal 9 – Sekitar pangkal paha kanan.
Tanggal 10 :- Pusat dan sekitarnya.
Tanggal 11 :- Ditengah buah dada kanan.
Tanggal 12 :- Pada dagu.
Tanggal 13 :- Pada bibir.
Tanggal 14 :- Puncak hidung.
Tanggal 15 :- Tengah Kening.
Tanggal 16 :- Kening sebelah kiri.
Tanggal 17 :- Hidung sebelah kiri.
Tanggal 18 :- Bibir sebelah kiri.
Tanggal 19 :- Dagu sebelah kiri.
Tanggal 20 :- Ditengah buah dada.
Tanggal 21 :- Pada pusat sebelah kiri.
Tanggal 22 :- Pangkal paha sebelah kiri.
Tanggal 23 :- Punggung sebelah kiri.
Tanggal 24 :- Pada paha sebelah kiri.
Tanggal 25 :- Lutut sebelah kiri.
Tanggal 26 :- Betis sebelah kiri.
Tanggal 27 :- Pada buku lali sebelah kiri.
Tanggal 28 :- Pada tumit sebelah kiri.
Tanggal 29 :- Pada tapak kaki sebelah kiri.
Tanggal 30 :- Ibujari kaki sebelah kiri.
Tanggal 31 :- Pada jari tangan. Sekitar tapak tangan.

Jadual diatas ini khusus apabila bulan ada 31 hari. Jika hingga 30 hari saja, Pembahagian tersebut didasarkan pada peredaran darah pada tubuh wanita. Tempat-tempat yang peka tersebut berubah setiap hari. Oleh itu suami isteri hendaklah berpakat dan bertanya atau pastikan melalui pengalaman di bahagian mana yang menimbulkan sensitif seksual.?
Category: 5 comments

[Terkini] Blogger Template Designer

Salam pagi semua, pagi ni aku nak kongsi maklumat terkini yang bagi aku baru aku jumpai dekat blogspot.

Pagi ni aku tergerak hati nak ubah template salah satu blog aku yang mana minggu lepas template yang aku buat ada problem. bila aku buka je akaun blogspot aku popup seperti diatas akan keluar.

so aku klik pada bahagian design dan hasilnya dekat bawah ni.


kelebihan template ni lagi menarik dan banyak pilihan termasuk background yang boleh dipilih dengan begitu banyak sekali.

so kepada yang berminat nak tukar cita rasa template baru boleh pergi tengok ke akaun blogspot korang masing2.

PERINGATAN : Apabila template baru di pilih skript nuffnang akan hilang dan perlu memasukkan semula skript iklan nuffnang tu.

Category: 5 comments

Tak pernah puas tapi hari ni aku PUAS


Setiap insan dilahirkan sempurna didunia ini, sama seperti aku selagi tak puas aku akan terus mencuba & terus.. terus.. terus mencuba sampailah aku merasai kepuasan yang maximum.

puaskan dirimu barulah kau akan merasa puas hati dengan apa yang buat selama ni.

macam aku aku kira dah 5 kali aku tukar templete blog aku yang aku kira tak pernah puas dengan templete yang ada. sebab apa? sebab aku yangtengok sendiri tak menarik. kalau tn.punya blog sendiri tengok blognya rasa tak cantik apa tah lagi pengunjung yang nak datang n baca info dekat sini. mungkin akan datang sekali je sebab terklik tajuk yang menarik perhatian.

aku rasa ari ni baru aku merasa puas melihat blog aku sendiri bila aku tukar sekali lagi templete yang berciri2 warna coklat. sebelum ni aku menggunakan warna hitam, tapi ada masalah untuk edit warna2 tulisan dan tajuk entri aku.

kepada yang baru masuk ke blog ini diucapkan terima kasih keran sudi mengunjung dan kunjungan balas kembali anda amat di alu-alukan.

"Berblog secara ikhlas sambil mencari pendapatan sampingan"
Category: 1 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-24 (DIGI & Super GT 4)








Salam Pagi semua, Lama juga aku tak merasa buffered earning dari nuffnang ni, tapi pagi ni aku d kejutkan dengan 4 blog aku mendapat pelbagai buffered earning dari nuffnang, tq nuffnang.

Antara iklan yang menghiasi blog2 aku ada dari Dunia sukan permotoran yang iaitu Dari litar sepang sempena Sukan Super GT4 dan iklan kedua dari DG.

kalau tak silap akulah Digi ni memang penyumbang terbanyak erning aku sepanjang aku joint nuffnang ni.

Antara blog2 yang bertuah mendapat iklan dari nuffnang

http://myvitrd.blogspot.com/ (Iklan Sukan Permotoran Super GT4)
http://myfirst-tutorials.blogspot.com/ (Iklan DIGI)
http://saifulam-agrofarm.blogspot.com/ (Iklan DIGI)
http://apa-pasal.blogspot.com/ (Iklan DIGI)
Category: 1 comments

Aku dah kata jangan Klik!!! Kau Degil!!!

Salam pagi semua, korang ni memang degil... nuffnang pon dah bagi amaran.. korang buat tak tahu je ye.. kenapa tak nak dengar cakap ye..

Aku tak nak cakap banyak sini.. sebab aku dah kata..jangan buat..jangan klik.. jangan dan jangan tapi korang degil.. sekarang sapa yang untung... AKU JUGA..hehehe..

Tajuk aku dekat atas tu saja buat gimik kasi panas sikit, sebenarnya aku bersyukur sangat sebab korang selalu masuk blog aku n kalau ternampak iklan tu aku tak suruh klik pon korang klik.. bagus2.. ni yang aku suka..

Korang tengok je dekat bawah ni hasil seminggu korang klik blog aku.. tq kepad nuffnang dan semua yang datang baca entri aku..





Category: 12 comments

Apa Kelebihan Berkongsi Blog Dalam Akaun Nuffnang


Salam Semua, maafkan aku jika apa yang aku nak kongsi bersama dekat sini kurang disukai, dipersetujui atau digemari oleh rakan blogger diluar sana.

Aku hanya ingin berkongsi pengalaman atau apa yang dah aku buat selama aku joint Nuffnang ni.

Apa yang aku nak kongsi bersama disini adalah keistimewaan apabila kita menggabungkan beberapa blog kita untuk 1 akaun nuffnang sahaja. Contoh kita ada 3 blog dan kita hanya register 1 akaun nuffnang.

Itulah kaedah yang aku buat untuk 9 blog yang aku urus termasuk blog rakan2 aku yang malas nak register dalam nuffnang ni.

Apa yang aku tengok disini apabila aku menggabungkan blog2 yang ada ni ke dalam 1 akaun nuffnang, ianya lebih memudahkan blog tersebut mendapat buffered earnig. BETUL KE?

Bagi aku rasanya macam betul ini kerana ada sesetengah blog yang aku manage tu pengunjung harian tak sampai pon 20 pengunjung uniq, tapi still tak putus2 mendapat buffered earning. Tak percaya? takpe aku je yang percaya..hahaha.

Korang perhatikan print screen dekat bawah yang aku dah buat untuk semua blog yang aku manage. kebanyakkan blog tersebut menerima buffered earning.



Statistik kekerapan iklan dipaparkan didalam blog


9 blog yang aku jaga termasuk 4 blog milik aku sendiri



5 dari blog yang sering mendapat buffered earning dari nuffnang.


http://myfirst-tutorials.blogspot.com yang purata tidak sampai 50 pengunjung sehari mendapat buffered earning


http://saifulam-agrofarm.blogspot.com/ tidak sampai 30 pengunjung sehari mendapat buffered earning


http://apa-pasal.blogspot.com/ blog ini juga hanya 20 pengunjung purata sehari juga mendapat buffered earning tak putus...

So dari pada pandangan aku mungkin apabila kita berkongsi blog lebih mudah mendapatkan buffered earning, itu hanya pandangan peribadi aku. apa pandangan korang yang ada lebih dari 1 blog dalam akaun nuffnang korang.

Adakah korang mengalami situasi sama seperti aku? Komen dibawah ni

Category: 7 comments

ASB Online di Maybank2u, Anda Tahu?

Assalamualaikum semua & salam sejahtera, berjumpa lagi kita semua di bahagian tutorial aku ni.

Agak lama benar aku tak buat tutorial dalam blog aku ni dan hari ni aku nak kogsi bersama2 macam mana cara untuk kita menambahkan pelaburan ASB kita tanpa pergi beratur panjang di pejabat Pos atau Bank yang mewakil ASB.

Aplikasi baru yang dibuat di dalam Sistem online
Maybank2u mampu menyelesaikan masalah kita. Untuk informasi bersama Sistem online ini berfungsi pada hari bekerja sahaja iaitu Isnin hingga Jumaat dari jam 8.00 pagi - 5.00 petang yang mana sama seperti di Pejabat Pos.

Mungkin ada yang tertanya2 bagaimana cara nak lakukan transaksi online ni? takpe jangan risau aku kan berikan sedikit tutorial kepada anda semua untuk memudahkan anda semua membuat transaksi online ni.

Syarat utama untuk menggunakan aplikasi ini adalah anda mesti mempunyai akaun Maybank2u, jika tiada anda perlu mendaftar terlebih dahulu.

Ikuti langkah2 dibawah yang telah aku sediakan untuk kemudahan bersama.

1. Masuk ke dalam
http://www.maybank2u.com.my/

2. Macam biasa masukkan Username & Password (yang ni sendiri punya .... rahsia tau..)


3. Pilih pada bahagian Investment


4. Klik pada ASNB Unit Trust Additional Purchase



5. Tandakan "check box" sebagai pengesahan dan klik butang
Next


6. Dapatkan TAC Number dan isi maklumat yang diminta seperti jumlah tambahan pelaburan, no.akaun ASB anda dan Pilih Jenis pelaburan anda (Pilih Amanah Saham Bumiputera). Seterusnya klik butang Continue



7. No. akaun ASB anda adalah seperti kedudukan didalam buku pelaburan anda. contoh seperti gambar diatas.

8. Masukkan TAC anda yang telah dihantar ke Handphone anda. Klik Confirm




9. Akhir sekali Sekiranya anda berjaya Status akan menunjukan "Successful". untuk contoh diatas status menunjukkan "Unsuccessful" kerana jumlah pelaburan yang dimasukkan adalah RM1. Minimum pelaburan adalah RM10 sama seperti membuat pelaburan menggunakan buku di pejabat pos.

Akhir kata semoga anda semua dapat sedikit panduan untuk melakukan transaksi ini dimana2 sahaja dengan selamat. Sekiranya aku mendapat infomasi terkini berkaitan apa2 sahaja aku akan kongsikan lagi di dalam blog ini.. Wasalam...
Category: 8 comments
Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?