Berhati2 Kepada Penggunakan Perkhidmatan Maybank2u

Awas satu penipuan terkini dari internet dengan kaedah orang yang tidak bertanggungjawab ini menghantar email secara rambang kepada semua pengguna internet di seluruh negara meminta memasukkan username & password serta TAC kedalam satu website yang direka khusus menyurupai 99% website utama Maybank2u.

Bagi pengguna baru maybank2u tidak mustahil akan tertipu dan terperangkap dengan kaedah licik penipuan ini. dibawah ini dilampirkan printscreen website penipuan yang menyerupai website maybank2u tersebut.

Bagi yang pernah atau telah memasukkan username & password didalam website dibawah ini sila laporkan segera kepada maybank centre untuk menyekat akuan anda sementara waktu bagi mengelakkan semua duit dalam akaun anda menjadi RM0.00...bertindak sebelum terlambah wahai sahabat-sahabat bloggerku..bagi yang perihatin sebarkan info ini kepada rakan2 n keluarga anda.
email akan dihantar kepada anda seperti diatas, meminta anda klik link website yang diberikan untuk melihat kononnya ada satu transaksi mencurigakan dalam akaun anda.


apabila anda klik link tersebut page utama yang akan terpapar adalah seperti diatas, meminta anda masuk ke link berwarna biru diatas untuk pengesahan akaun.

apabila link telah di klik satu page yang menyerupai page utama maybank2u akan terpapar..AWAS page ini adalah page penipuan @ scam bukan page sebenar maybank2u.com.

jika diperhatikan alamat url yang tertera diatas address bukan https://www.maybank2u.com.my/ (ini adalah url sebenar maybank2u.com yang mana ia menggunkan https sebagai security keselamatan capaian sistem online tersebut)


jika anda memasukkan username dan katalaluan kurang dari angka yang sebenar ia akan memaparkan msg ralat seolah2 anda benar2 berada dalam page maybank2u.com yang sebenar. walhal itu adalah page penipuan yang telah direka menyerupai yang sebenar.



selepas itu dia akan meminta TAC dari akaun anda.




apabila anda memasukkan TAC page terakhir yang akan terpapar adalah seperti diatas, mengatakan urusan transaksi anda telah berjaya.

anda kena ingat bahawa username & password anda yang selama ini anda sembunyikan telah anda serahkan kepada pihak tidak bertanggung jawab ini.. dengan hanya beberapa minit akaun akan akan menjadi RM0.00.

AWAS!! waspada apabila anda menerima email yang meragunakan, sila abaikan email tersebut atau delete terus dari inbox anda..

P/S : pihak bank tidak pernah menghantar notis melalui email untuk segala bentuk urusan mengemaskini akaun atau transaksi secara online.

Category: 4 comments

Earning CPC Minggu Ke-4 Update 14/12/09

Alhamdullilah aku dpt lagi earning untuk minggu ke-4 (6/12/09 - 12/12/09), best betul semangat aku bila tengok earning naik lagi..kali ni earning yang aku dpt dh membolehkn aku keluarkn duit aku dlm akaun nuffnang..syaratnya kena lebih RM50.00 keatas..

so syarat tu aku layak..apa lgi aku nak keluarkn lah ni..tak sbr nak tunggu cek pertama dari nuffnang. hasil pendapatan selama 4 minggu ni dari kempen CPC sahaja..kempen CPM tak rasa lagi..takpe ni pon aku dah syukur...tq kepada yang tolong2 klik tu terutama tunang aku, bgn pg, nak tido, nak makan bila buka blog aku je kalau ada iklan mesti dia tlg klikkan..

aku harap minggu2 mendatang aku dapatlah iklan CPM ni..kalau iklan ni ada kita punya income earning ni lagi masyuk..betul tak rakan2 bloger yang penah rasa iklan ni? moga terus berjaya bersama nuffnang

Category: 4 comments

Earning CPC Minggu Ke-3



Alhamdulilah memang dah lama aku tunggu bila earning aku nak update ni..sekali aku datang opis first aku buka blig n terus masuk nuffnang aku tengok earning terperanjat aku sbb earning aku berganda 3 x dari earning minggu sebelum ni..minggu pertama aku dpt Rm2.xx je, masuk minggu ke-2 dapat lagi jumlah terkumpul RM9.xx, ni minggu ke-3 aku check terus jadi RM30.xx...

Terima kasih nuffnang, happy sgt aku rasa org first aku g tahu  mestilah tunang aku..dia first..mesti semua kawan2 yg lain tengah senyum semua tengok earning masing2 dah update..ni yang buat aku makin bersemangat..tq kepada yang tolong klik dkt iklan dalam blog aku ni..terutama tunang aku ni..

sekarang aku masih tunggu iklan yang semua orang nanti2kan ni iklan CPM...bila nak dpt ni..harap2 bulan depan aku dpt ni..kasi ye pihak sponser..

kawan blogger yang dpt earning banyak kongsi sikit dalam komen ni..  
Category: 6 comments

Blogger Aktif Dalam innit nuffnang

ari ni aku takde keje so aku explore semua member yang aktif dalam innit nuffang dekat bawah ni yang aku dapat kesan.. aku rasa banyak lagi ni..ni baru 0.0001% dari ahli nuffnang ni..hahaha

http://ali-joe.blogspot.com/
http://misterirony.blogspot.com/
http://y--square.blogspot.com/
http://baby-mocha.blogspot.com/
http://throughtheveins.blogspot.com/
http://www.benjicajess.com/
http://the-blue-danube.blogspot.com/
http://nurfarhanaabdullah.blogspot.com/
http://gilaebook.blogspot.com/
http://prosyndycate.blogspot.com/
http://ps-link.blogspot.com/
http://drewteh.blogspot.com/
http://drewshop.blogspot.com/
http://techiedan.com/
http://danielctw.com/
http://coerlly.blogspot.com/
http://creditcardaholic.blogspot.com/
http://simplesoundz.blogspot.com/
http://yenniedoll.blogspot.com/
http://nutritoday.blogspot.com/
http://www.tulipspeaks.com/
http://www.aiktong.com/
http://toribirdnosu.blog.shinobi.jp/
http://teriyakiakavincent.blogspot.com/
http://loofuseng.via.my/
http://confessionofdtravelholics.blogspot.com/
http://princessprettygorgeous.blogspot.com/
http://princesscheryljw.blogspot.com/
http://pinkporkchop.blogspot.com/
http://tinkitalks.blogspot.com/
http://tinkitalks.com/
http://marogalfunz.blogspot.com/
http://marogalfoodparadise.blogspot.com/
http://miccgal.blogspot.com/
http://csdelights.blogspot.com/
http://leonlim619.blogspot.com/
http://leonlim.blog.friendster.com/
http://www.thefye.com/
http://jfook.blogspot.com/
http://thatluxurylife.blogspot.com/
http://stylishkaftan-london.blogspot.com/


kalau ada yang rajin g lah tengok blog kawan2 ni leh cari idea..

hari2 yg memboringkan betul..huhuh..

Category: 4 comments

Semua cerita pasal Earning dari Nuffnang

malam ni kerja aku g google cari info pasal semua yang cerita berkaitan earning dari nuffnang ni..rata2 semua blog2 yang aku masuk semua dah dapat check n semua seronok bersama nuffnang..

dekat bawah ni aku masukkan link-link dari blogger2 yang telah berjaya mendapatkan earning dari nuffnang..

http://www.lizarazak.com/2009/10/earnings-nuffnang-bertambah-lagi/

http://www.raracandyfloss.com/2009/10/menaikkan-earning-nuffnang.html

http://nurizzahfarhana.blogspot.com/2009/11/buffered-earning-nuffnang.html

http://myblog2day.com/first-payment-from-nuffnang.php

http://ah-mike.blogspot.com/2009/03/how-to-earn-money-with-nuffnang.html

http://www.ishakhasimi.com/internet/earning-nuffnang.php

http://www.yanmieonline.com/2009/11/buffered-earning-nuffnang.html

http://www.imcurtain.com/technology/menaikkan-earning-nuffnang/

http://www.tengkuaizat.com/turn-gua-untuk-berlagak-earning-nuffnang/

http://www.thesuzette.com/2008/05/my-first-nuffnang-cheque/

http://1221steps.blogspot.com/2009/11/earning-nuffnang-update.html

http://www.noorizamshah.com/2009/12/08/inspirasi-dan-motivasi-dari-cheque-nuffnang.html

http://kwongfeimind.blogspot.com/2009/03/my-first-nuffnang-cheque.html

http://siggplus.blogspot.com/2009/10/cara-nak-tingkatkan-earning-nuffnang.html

http://www.vkeong.com/2008/blogging/2nd-nuffnang-cheque-received-rm83067/

http://www.jayceooi.com/2007/08/07/what-is-nuffnang-oh-it-is-a-blog-advertising-community/

http://topotato.com/2009/10/30/ada-8-kempen-nuffnang-sedang-berjalan/

http://www.mohdsuhaimy.com/2009/01/12/cek-dari-nuffnang-2/

http://shilashower.blogspot.com/2009/12/how-to-increase-nuffnang-earning.html

http://farra-eng.com/2009/11/my-nuffnang-earning-part-1/

http://www.syahrulnizam.com/2008/12/nuffnang-tips-how-do-i-start-earning-in.html

kalau ada blogger2 yang lain dah berjaya n nak kasi tip2 dkt rakan2 yang masih baru macam aku ni, lehlah kasi komen dengan bagi link blog korang sebagai rujukan kita bersama. berkonsi ilmu untuk kebaikan tidak salahkan blogger2 sekelian..

apa pon aku ucapkan terima kasih kepada blogger2 dalam link diatas yang telah menyumbangkan semangat kepada ahli yang baru macam aku ni..
Category: 7 comments

Macamana nak tengok ada Kempen CPM dgn Earning tak?

Aku pon tengah fikir macam mana nak tahu kalau kita dpt iklan dari pihak sponser dia email kita ke? iklan CPM tu tau..bukan CPC yag kejab ada kejab ilang tu..

so aku ada terbaca satu blog sahabat kita bunyi dia macam dkt bawah ni..


"macam mana nak tau ada kempen ke tidak di blog kita? hoho mudah sahaja.. pada tepat jam 12.00 pagi.. kalau ko lihat ada satu ads tu sentaiasa ada di blog korang pada setiap page maknanya korang ada kempen di blog korang.. contohnya iklan celcom di sebelah ni.. mulai jam 12.00 pagi dia akan terpapar di setiap pelusuk blog ni.. tak percaya sila la gali beberapa page mahupun post di blog ni..
satu lagi cara untuk memastikan korang ada kempen ke tidak.. hoho setelah kaji setiap pelusuk blog korang.. korang tuggu sampai jam 4.25 am… tengok di bahagian earning ada tak tulis buffered earning dan tengok ada tak pendapatan dia.. buffered earning ni hanya akan masuk ke dalam earning korang setelah kempen tu tamat…"


sumber petikan dari blog sahabat nuffnang kita :-->>> http://topotato.com/2009/04/30/mengenali-nuffnang-bersama-topo/

mana2 ada rakan2 blogger yang dah penah kaji fakta ni betul ke atau tidak sbb waktu tu kita orang semuakan tengah tidor..bila masanya nak g tengok ngan checkn..

ada idea tak cara nak tahu dpt iklan tu dari sponser..coment sikit blogger2
Category: 4 comments

Kongsi Pengalaman Bersama Nuffnang


Sepanjang aku joint nuffnang ni masuk minggu ke 4 ni aku rasa memang kita leh tambah pendapatan sampingan dari mengiklankan iklan2 dari nuffnang ni. cuma usaha yg gigih dah kerajinan para blogger je yang akan menentukan hala tuju pendapatan seseorang tu.

Rakan-rakan & blogger di luar sana apa kata kita kongsi pengalaman anda sepanjang bersama nuffang..lama mana anda joint? pendapatan macam mana? n apa anda rasa bila Cek pertama sampai ditangan anda, berapa ramai yg kata .. Tq nuffnan...

dengan harapan komen anda dibawah ini dapat memberi sumber inspirasi n semangat kepada ahli2 baru mcm aku ni..

Komen jangan tak komen ye di bawah........




Category: 12 comments

Download clips video youtube

Mungkin selama ini anda bosan dengan melihat clips video youtube secara tersangkut2 atau tersekat. Disini ada sedikit panduan unutk mendownload terus clips video tersebut terus ke pc anda.

Dapatkan & Install Download Manager

Setelah program di downlaod dan install buka mana2 video youtube dari www.youtube.com


Gambar disebelah menunjukkan apabila butang kanan tetikus ditekan sebelum IDM diinstall.


Gambar disebelah menunjukkan apabila butang kanan tetikus ditekan selepas IDM diinstall. Seterusnya klik "Download FLV video content with IDM"


Popup berikut akan terpapar dan tekan butang Start Download. Fail Tadi akan disimpan didalam cari didalam folder ini untuk memainkan video tadi.

Sebelum memainkan video tadi terus dari pc anda perisian pemain FLV perlu diinstall terlebih dahulu sebagai player video tersebut. Perisian boleh di download secara
( percuma disini )


lokasi tempat file tadi disimpan adalah seperti gambar dibawah "C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Downloads\Video"




"Now enjoy your clips video"




Category: 1 comments

Download Internet Download Manager (IDM) + Patch

Internet Download Manager (IDM) adalah tool untuk meningkatkan kecepatan download, resume download dan sepantas proses download. Kemampuan resume pada IDM akan melanjutkan proses download yang terputus karana kehilangan connection, masalah jaringan, komputer shutdown atau hal-hal yang tidak terduga.

Internet Download Manager (IDM) adalah salah satu downloader terbaik yang ada saat ini.
Internet download manager (IDM) adalah downloader yang dapat mendownload berbagai file seperti mp3, pdf, word, rar, compressed, zip, flv, 3gp ,film, document, music dan berbagai file lainnya.

Internet Download manager (IDM) juga dapat diintergrasikan ke browser anda seperti mozilla firefox. Internet download manager juga dapat langsung mendownload video dari youtube. Jadi tidak perlu ada masalah lagi jika sekarang anda ingin mendownload video terus dari youtube.

Dibandingkan dengan downloader yang lain, Internet Download Manager (IDM) boleh dikira yang paling efektif dan fungsinya paling memuaskan. Ketika proses download berlangsung Internet Download Manager (IDM) tidak memberatkan Connection, sehingga kita tetap dapat melayari internet dengan selesa. Internet Download Manager (IDM) sangat sesuai untuk pengguna internet broadband & streamyx.

Pesaingnya Flash Get memang memilki kelebihan file download yang telah di download namun belum selesai sudah tersimpan di disk kita. Tapi Ketika proses download berlangsung Flash Get akan membebani connection kita kerana flash get mengambil seluruh jalur download. Inilah yang membuat Internet Download Manager (IDM) lebih sesuai digunakan untuk anda yang ingin tetap laju dengan selesa tanpa diganggu proses downloader.

Jika anda ingin mendownload Internet Download Manager dan Patchnya, anda boleh mendownload di link berikut ini. Internet Download Manager dan Patch yang saya sediakan disini adalah untuk Internet Download Manager versi 5.18. Walaupun ianya bukan siri terbaru sudah cukup mampu dan fungsinya bagus untuk urusan download.

Jadi, bagi yang ingin mendonwnload Internet Download Manager (IDM) 5.18 dan patch terus saja klik disini.

"Sumber : http://www.dangdyud.kandangbuaya.com/download-internet-download-manager-idm-patch.html"

Category: 1 comments

Cara Kerja Download Accelerator

Ketika anda sedang mendownload file sebesar 1 GB berapakah waktu yang anda gunakan? 1 jam, 6 jam atau bahkan memakan waktu sampai 1 hari penuh, cape deh...coba gunakanlah aplikasi download accelerator.Saat ini telah banyak beredar aplikasi download accelerator atau sering disebut juga download manager. ada yang freeware, ada pula yang share-ware sepertu Download Accelerator Plus, Go!Zilla, NetAnts GetRight dan sebangsanya. Dibalik kelebihan dan kekurangannya, setiap applikasi download accelerator memiliki cara kerja yang sama atau hampir sama. Hasilnya pun sama-sama membantu anda mempercepat download file dari internet, dan meneruskannya (resume) jika terhenti di tengah jalan.

Ada banyak jalur (protokol) yang dapat digunakan untu men-download file dari internet. misalnya HTTPm HTTPS, FTP. IMAP dan POP3 (untuk e-mail), dll.


Pada saat mengklik sebuah file pada sebuah website. web browser akan mencoba mengambil dan menyimpannya di hardisk PC anda. Sebuah loneksi antara web sever dan HTTP server terbuka, yang menjadi jalur bagi file tersebut menuju PC anda.


Salah satu fitur baru yang dikembangkan untuk HTTP server dewasa ini adalah kemampuan untuk melayani permintaan "range" atau bagian tertentu dari file yang akan di-download. Ide di balik fitur ini adalah jika koneksi internet anda terputus saat tengah mendownload sebuah file, anda dapat meneruskannya kembali. Inilah kunci dari setiap applikasi download accelerator.


Karena sebagian besar pengguna internet menggunakan web browser untuk mencari dan mendownload file, applikasi download accelerator biasanya dibuat terintegrasi dengan web browser. Pada saat menginstal applkasi download accelerator, secara otomatis ia akan menggantikan modul download standar yang ada pada masing-masing web browser.


Applikasi download accelerator meemanfaatkan fitur penerusan download yang terputus, dengan cara mendownload banyak range (bagian) sebuah file dalam satu waktu. ia membuka beberapa koneksi sekaligus ke HTTP server. setelah bagian-bagian file ter-download dengan sempurna, barulah applikasi ini menyatukannya kembali sebagai sebuah satu kesatuan file.


Memecah file ke dalam beberapa range dan membuka beberapa koneksi sekaligus, jelas membuat proses download jauh lebih cepat ketimbang memperlakukan satu file satu range, dan hanya membuka satu koneksi ke HTTP server. Permasalahannya, sebuah HTTP server biasanya membatasi koneksi dari IP yang sama. Hal ini dimaksudkan agar HTTP server tidak kealahan melayani request dari satu IP, dan memberikan kesempatan kepada IP lain untuk mengakses file di servernya.


Selain itu, penggunaan applikasi download accelerator, juga website copier, kadang dipandang sebagai aksi ilegal yang merugikan orang lain. oleh karena itu, tidak jarang HTTP server dilengkapi dengan applikasi untuk menghalau satu IP untuk melakukan banyak koneksi. Jika keadaannya demikian, apa yang dapat dilakukan oleh applikasi download accelerator untuk mempercepat download?


Ingat, kuci dari applikasi download accelerator adalah memanfaatkan fitur penerusan download yang terputus, serta men-download range tertentu dari sebua file. Pada HTTP server yang melarang koneksi banyak IP dalam satu waktu, applikasi download accelerator akan mencari website miror yang menyediakan file yang sama.


Jika file yang ingin anda download juga tersedia di website lain. applikasi download accelerator akan membuka koneksi ke website lain tersebut, dan men-download range tertentu dari sebuah file. setelah beberapa potongan-potongan file yang berasal dari beberapa file yang berasal dari beberapa server terkumpulkan didalam hardisk, barulah applikasi ini menyatukannya kembali. jadi, sebuah file utuh yang anda download menggunakan applikasi download accelerator bisa jadi berasal dari beberapa sever.


Kelebihan lain yang dimiliki applikasi download accelerator adalah fitur pengistirahatan(pause) dan menjadwalkan (schedule) dwonload. kedua fitur ini sangat penting, khususnya bagi pengguna dial-up. Disaat konwksi kurang baik, anda dapat mengistirahatkan download, dan menjadwalkanya agar aktif pada jam-jam tertentu yang dipandang memiliki koneksi lebih baik.


Peningkatan kecepatan download menggunakan applikasi download accelerator dapat mencapai 500%, lebih cepat dari pada men-download dengan membuka satu koneksi ke HTTP server. jadi, jika anda membutuhkan waktu 24 jam untuk men-download file sebesar 1 GB dengan cara konvbensional (membuka satu koneksi), maka dengan applikasi download accelerator anda dapat menuntaskannya dalam waktu kurang lebih dari 5 jam.


Rujukan:


- http:''en.wikipedia.org/en/wiki/Download_manager




- PC Mild


Category: 0 comments

Pendapatan Dari Nuffnang Selama 3 Minggu

Aku baru je joint nuffnang ni lebih kurang 3 minggu yg lalu atas informasi dari tunang aku (thank u syg), dia kata kita boleh dapat income dari blog kita sendiri dengan klik pada iklan yg dipaparkan melalui blog kita.

Pada awalnya aku mcm blur2 je..klik dapat duit? emmm... mcm tak logik..tapi lepas dia terangkan dkt aku baru mula masuk akal sikit..selain dari tu dia kasi dkt aku blog2 yg boleh wat rujukan. sblm ni aku memang ada blog tp idup segan mati tak mau je..ni baru je aktifkan semula.

Hasil dari saranan n bantuan tunang aku hasilnya dkt bawah ni..kalau korang tengok memanglah tak segah mana yg blogger2 lain dapat.. tapi takpe ni permulaan dari menaikkan semangat aku untuk terus maju ke hadapan.





10 Nov - 14 Nov 2009



15 Nov - 21 Nov 2009



22 Nov - 28 Nov 2009

Sebagai renungan untuk rakan2 diluar sana

" Tuhan tidak akan mengubah nasib seseorang kecuali dia mengubah nasibnya sendiri "

Category: 1 comments

Apakah itu Nuffnang?

Nuffnang adalah komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pasifik. Iklan Nuffnang telah dilihat oleh 3 juta pengunjung dalam 100,000 blog setiap hari.



Jika terdapat iklan dibawah "KLIK" untuk mendapatkan pelbagai promosi & informasi berguna....
Category: 0 comments

JANA PENDAPATAN DARI BLOG ANDA SENDIRI




Klik Pada Buku Tersebut Untuk Mendownload Panduan Menjana Pendapatan Dari Nuffnang
Terima kasih Diucapkan kepada penerbit e-book NoorizamShah yang banyak memberi panduan didalam e-book diatas..dapatkan secara percuma sebagai rujukan & panduan anda.
Category: 2 comments
Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?