[ Tutorial ] Panduan Convert Fail PDF kepada MS WORD

Salam semua, rasa2nya lama sungguh saya tak update entri dalam ni.. maklum jelah sebuk sikit menguruskan harta dalam negara dan luar negara..hehehe.

ok kita teruskan pada topik utama kita iaitu hari ini saya akan kongsi sedikit ilmu didada berkenaan kaedah atau panduan untuk mengconvert fail2 PDF anda kepada MS Word tanpa menjejaskan format asal dokumen dalam PDF tersebut.


Langkah-langkah adalah seperti dibawah :-


1. Anda perlu memiliki perisian ini
Solid Converter PDF V4 Download percuma di 4shared

2. Selepas download install seperti biasa dan pastikan anda membuat patch terlebih dahulu untuk membolehkan perisian digunakan secara percuma.

3. Dibawah adalah interface pertama jika anda berjaya install perisian beserta patch


4. Untuk memulakan proses convert cari fail yang hendak di convert dengan klik pada "Convert PDF to word" seperti gambar dibawah.

5. selepas itu tetingkap seperti dibawah akan terpapar dan pilih fail PDF yang hendak diconvert kepada MS Word6. Jika fail berjaya dimasukkan kedalam perisian tadi ia akan dipaparkan seperti dibawah7. jika fail berjaya dimasukkan butang "Convert" yang tidak aktif tadi akan menjadi aktif seperti di atas dan anda hanya perlu klik Convert

8. selepas itu proses convert akan dilaksanakan seperti gambar diatas. jika berjaya fail yang diconvert kepada MS Word tadi akan disimpan di satu folder lokasi asal Fail pdf tadi diambil.

ok rasanya setakat itu dulu tutorial saya hari ini. Selamat mencuba.

Tagged as : How to convert PDF to Word, Tutorials Convert PDF to Word
Category: 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?