Aku dah kata jangan Klik!!! Kau Degil!!!

Salam pagi semua, korang ni memang degil... nuffnang pon dah bagi amaran.. korang buat tak tahu je ye.. kenapa tak nak dengar cakap ye..

Aku tak nak cakap banyak sini.. sebab aku dah kata..jangan buat..jangan klik.. jangan dan jangan tapi korang degil.. sekarang sapa yang untung... AKU JUGA..hehehe..

Tajuk aku dekat atas tu saja buat gimik kasi panas sikit, sebenarnya aku bersyukur sangat sebab korang selalu masuk blog aku n kalau ternampak iklan tu aku tak suruh klik pon korang klik.. bagus2.. ni yang aku suka..

Korang tengok je dekat bawah ni hasil seminggu korang klik blog aku.. tq kepad nuffnang dan semua yang datang baca entri aku..





Category: 12 comments

Apa Kelebihan Berkongsi Blog Dalam Akaun Nuffnang


Salam Semua, maafkan aku jika apa yang aku nak kongsi bersama dekat sini kurang disukai, dipersetujui atau digemari oleh rakan blogger diluar sana.

Aku hanya ingin berkongsi pengalaman atau apa yang dah aku buat selama aku joint Nuffnang ni.

Apa yang aku nak kongsi bersama disini adalah keistimewaan apabila kita menggabungkan beberapa blog kita untuk 1 akaun nuffnang sahaja. Contoh kita ada 3 blog dan kita hanya register 1 akaun nuffnang.

Itulah kaedah yang aku buat untuk 9 blog yang aku urus termasuk blog rakan2 aku yang malas nak register dalam nuffnang ni.

Apa yang aku tengok disini apabila aku menggabungkan blog2 yang ada ni ke dalam 1 akaun nuffnang, ianya lebih memudahkan blog tersebut mendapat buffered earnig. BETUL KE?

Bagi aku rasanya macam betul ini kerana ada sesetengah blog yang aku manage tu pengunjung harian tak sampai pon 20 pengunjung uniq, tapi still tak putus2 mendapat buffered earning. Tak percaya? takpe aku je yang percaya..hahaha.

Korang perhatikan print screen dekat bawah yang aku dah buat untuk semua blog yang aku manage. kebanyakkan blog tersebut menerima buffered earning.



Statistik kekerapan iklan dipaparkan didalam blog


9 blog yang aku jaga termasuk 4 blog milik aku sendiri



5 dari blog yang sering mendapat buffered earning dari nuffnang.


http://myfirst-tutorials.blogspot.com yang purata tidak sampai 50 pengunjung sehari mendapat buffered earning


http://saifulam-agrofarm.blogspot.com/ tidak sampai 30 pengunjung sehari mendapat buffered earning


http://apa-pasal.blogspot.com/ blog ini juga hanya 20 pengunjung purata sehari juga mendapat buffered earning tak putus...

So dari pada pandangan aku mungkin apabila kita berkongsi blog lebih mudah mendapatkan buffered earning, itu hanya pandangan peribadi aku. apa pandangan korang yang ada lebih dari 1 blog dalam akaun nuffnang korang.

Adakah korang mengalami situasi sama seperti aku? Komen dibawah ni

Category: 7 comments

ASB Online di Maybank2u, Anda Tahu?

Assalamualaikum semua & salam sejahtera, berjumpa lagi kita semua di bahagian tutorial aku ni.

Agak lama benar aku tak buat tutorial dalam blog aku ni dan hari ni aku nak kogsi bersama2 macam mana cara untuk kita menambahkan pelaburan ASB kita tanpa pergi beratur panjang di pejabat Pos atau Bank yang mewakil ASB.

Aplikasi baru yang dibuat di dalam Sistem online
Maybank2u mampu menyelesaikan masalah kita. Untuk informasi bersama Sistem online ini berfungsi pada hari bekerja sahaja iaitu Isnin hingga Jumaat dari jam 8.00 pagi - 5.00 petang yang mana sama seperti di Pejabat Pos.

Mungkin ada yang tertanya2 bagaimana cara nak lakukan transaksi online ni? takpe jangan risau aku kan berikan sedikit tutorial kepada anda semua untuk memudahkan anda semua membuat transaksi online ni.

Syarat utama untuk menggunakan aplikasi ini adalah anda mesti mempunyai akaun Maybank2u, jika tiada anda perlu mendaftar terlebih dahulu.

Ikuti langkah2 dibawah yang telah aku sediakan untuk kemudahan bersama.

1. Masuk ke dalam
http://www.maybank2u.com.my/

2. Macam biasa masukkan Username & Password (yang ni sendiri punya .... rahsia tau..)


3. Pilih pada bahagian Investment


4. Klik pada ASNB Unit Trust Additional Purchase



5. Tandakan "check box" sebagai pengesahan dan klik butang
Next


6. Dapatkan TAC Number dan isi maklumat yang diminta seperti jumlah tambahan pelaburan, no.akaun ASB anda dan Pilih Jenis pelaburan anda (Pilih Amanah Saham Bumiputera). Seterusnya klik butang Continue



7. No. akaun ASB anda adalah seperti kedudukan didalam buku pelaburan anda. contoh seperti gambar diatas.

8. Masukkan TAC anda yang telah dihantar ke Handphone anda. Klik Confirm




9. Akhir sekali Sekiranya anda berjaya Status akan menunjukan "Successful". untuk contoh diatas status menunjukkan "Unsuccessful" kerana jumlah pelaburan yang dimasukkan adalah RM1. Minimum pelaburan adalah RM10 sama seperti membuat pelaburan menggunakan buku di pejabat pos.

Akhir kata semoga anda semua dapat sedikit panduan untuk melakukan transaksi ini dimana2 sahaja dengan selamat. Sekiranya aku mendapat infomasi terkini berkaitan apa2 sahaja aku akan kongsikan lagi di dalam blog ini.. Wasalam...
Category: 8 comments

Iklan fundsupermart mengamuk disemua akaun nuffnang

Kalau ada sesiapa yang perasan, hari ni satu iklan dari Funsupermart telah mengamuk disemua blog-blog yang mempunyai iklan nuffnang.

Perasan tak? kalau tak perasan cuba korang semua buka blog masing2 tengok sekurang2 ada 1 @ 2 iklan keluar serentak, untung badan 3 sekali keluar macam aku punya blog baru dekat bawah ni.


Blog baru lahir 3 iklan sekali mengamuk
Terjah dalam http://jangancubateka.blogspot.com

Aku dah masuk dalam website utama Funsepermart ni, tapi kurang faham apa produk yang dia orang jual atau service yang dia orang nak bagi. tapi dari mata kasar aku aku rasa ni website baru yang membolehkan korang melabur dalam bentuk unit trust.

kalau ada yang boleh terangkan atau faham korang komen sikit dalam blog aku ni. kita kongsi ramai2.

Aku rasa iklan ni sampai petang melekat dekat blog korang.. harap2 masyuklah yang dia orang bayar dekat pelabur2 nuffnang ni..
Category: 1 comments

Buffered Earning Macam Cendawan Tumbuh


Lama dah blog aku ni senyap dengan menyepi, bukan malas update tapi sebuk mengupdate blog personal aku. Blog ni aku suka juga sebab aku sukalah aku baru je cantikan templete dia.

Aku sebenarnya bersyukur sebab selalunya buffered earning aku dapat sehari 1 campaign tapi ari ni aku check akaun nuffnang aku aku dapat 4 campaign untuk blog2 aku. walaupun bukan satu blog 4 campaign tapi blog ni semua guna 1 akaun nuffnang je.

Senang nak manage, ada lagi 3 blog member aku yang tumpang dalam ni sebab dia orang malas nak manage, aku tolong managekan..ada untung kongsi sama2.. boleh tak gitu tn. manager nuffnang?

dalam berniaga internet ni kena jujur. tak suka tipu2. lagi pon kalau ada earning yang blog kawan2 aku dapat dalam akaun tu ada maklumat detail dia. cukup setahun aku bentanglah keuntungan iklan ni..hehehe

Tapi yang bestnya berkongsi akaun ni, blog2 yang tak aktif pon kekadang dapat juga buffered earning mcm blog member aku ni.. Apa pasal .. pengunjung dia kurang dari 20 orang sehari tapi ada je iklan melekat dalam blog dia. dapat jugalah sepuluh sen dua ari nuffnang.. jadilah boleh buat beli gula2..heheh

oklah blogger2 sekalian, ada info terbaru aku update lagi ye.. jalan dulu..wasalam.....



koleksi campaign terbaru sumbangan nuffnang

Susu terbaik untuk ibu2 mengandung..


Menu baru Fizza hut..jom g serbu fizza hut ari ni...

Category: 1 comments

Ceriakan Blog Dengan Templete Baru

Sepanjang aku jaga blog buruk aku ni, aku dapati memang kurang sangat pengunjung yang datang jenguk2. Aku faham ini semua di sebabkan kurangnya ceria blog aku dengan templete yang biasa sahaja.

Kebetulan petang tadi aku takda keje, aku jalan2 dalam internet sambil cari kot2 ada templete baru yang boleh menghiasi blog aku ni.

Jalan punya jalan aku terjumpa satu website yang memaparkan contoh2 templete yang boleh d download secara percuma.

Apalagi aku cubalah cari satu yang sesuai dengan jiwa aku n sedap mata memandang. Macam biasa kebanyakan blog2 aku, aku akan menggunakan warna hitam. kalau korang perasan 2 blog aku yang lain juga menggunakan templete backgroud hitam.

oklah aku tak nak cerita panjang2, korang tengok2lah apa yang patut aku ubah lagi untuk menarik lebih ramai lagi pengunjung dalam blog aku ni.

jangan segan, jangan malu korang komen je dalam ruang yang telah d sediakan. Layannn..............
Category: 9 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-23 (CIMB BANK)


Akhirnya setelah seminggu menyepi tak dapat buffered earning, akhirnya blog
cari kerja aku dapat juga dari CIMB.

Buat permulaan ni aku akn up trafik aku dalam blog ni yang dah jatuh merundum sebulan yang lalu.


Penaja iklan datangnya dari CIMB, kalau korang teringin BID Nokia N900 dengan harga permulaan RM230 klik iklan diatas.

Selamat mencuba, untung2 bulan ni anda dapat pakai HP baru.. layan.......
Category: 1 comments

Hasil Blog Walking Aku Semalam

kalau tak nampak klik ye...

Aku sebenarnya taknak bercerita panjang, cuma nak tunjuk sedikit hasil blogwalking aku semalam untuk lebih kurang 200 blog selama 2 jam.

Blog walking ni aku buat dekat opis..bukan aku mengular ye. aku buat blog walking time semua kerja2 aku dah beres n ada mas terluang.

buat pertama kalinya blog aku
http://myvitrd.blogspot.com dapat pengunjung seramai 597 orang.. gila kentang.

aku tahu dari mana datangnya pengunjung2 ni, semua kerana
Adamaya yang aku bagi free untuk d download d blog aku.

tq kepada yang menyumbang trafik pada blog aku ni. layannnn......
Category: 5 comments

Nuffnang Buffered Earning, Campaign yang ke-22 (Robin Hood)

Dalam aku tak buat apa2 entri 2 hari dalam blog http://myvitrd.blogspot.com aku ni, dapat juga 1 lagi buffred earning Robin Hood yang menjadikan buffered earning ke-22 aku.. tq kepada pihak nuffnang yang masih tak jemu2 kasi iklan dekat blog aku.

oklah kalau korang terjah blog aku ada ternampak iklan tu ringan2kan lah tangan ye klik. kalau tak klik pon takpe aku tak marah. janji trafik aku up.





layan sama2 akan datang 13 Mei 2010 di pawagam.. jom kita serbu panggung..
Category: 5 comments
Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?