Aku dah Berhenti Klik Iklan NUFFNANG!!!!!

kalau korang nak tahu aku dah lama berenti klik iklan nuffnang dalam blog aku, walaupun aku dapat banyak iklan setiap hari di penjuru, atas n tengah blog aku.

KENAPA?........KENAPA?.......... KENAPA?..........BODOH ke aku?

bagi yang tak faham mesti kata aku bodoh, sebab ramai dekat luar sana yang nak klik iklan nuffnang, aku pulak senang2 je buat tak tahu je..malah aku tengok je iklan tu berlegar2 dalam blog aku.

sabar....sabar...sabar....jgn cepat mengelabah, kalau korang nak ikut macam aku boleh, tapi ada SYARATNYA...

1) kasi KFC dinnner plate dekat aku..hahahaha..jgn marah gurau je.

2) korang kena ada campaign atau ada buffered earning dalam akaun nuffnang kau baru boleh buat macam aku. kalau tak aku nasihatkan jgn bro..rugi je..baik teruskan klik..hahaha

3) banyak pengunjung unik dalam blog kau sehari sekurang2nya 150 sehari.

kalau kau dah memenuhi 3 syarat tu kecuali syarat pertama..korang boleh ikut mcm aku..tak klik pon duit masuk MASYUkkkkkkkkkkkkkkkkkk..

ok. aku cau dulu aku ada urusan dengan tuhan..cau...
Category: 0 comments

Print Screen Button Tutorial

Kali ni aku ajar sikit cara2 macam mana nak guna fungsi2 print screen, aku rasa blogger2 terhebat dekat luar sana semua dah tahukan.

Aku kasi tutorial ni sbb ada sahabat blogger kita yang bertanya macam mana nak ambil gambar statistik nuffang mcam yang aku pernah buat dalam post2 sebelum ni.

So dekat bawah ni aku ada terangkan sedikit kaedah ringkas macam mana nak ambil gambar pada skrin monitor kita tu tanpa menggunakan camera.



1) Korang kena cari dekat atas keyboard kau kekunci yang ada tulis "Print screen" @ "prt sc". kalau takda g beli keyboard baru..hahaha..aku lawak je..mesti ada punya.

2) Kau paparkan gambar dekat depan monitor, paparan mana yang dekat dalam monitor yang kau nak ambil, lepas tu tekan butang print screen tu sekali, nak lebih sekali pon takpe. keyboard tu tak marah.

3) Seterusnya, Buka perisian Microsoft Paint (software ni semua pengguna windows mesti ada punya, kalau takda korang call bill gate kasi tau software dia hilang..hahaha)

4) Pergi ke edit dan pilih Paste


5) atau klik butang kanan tetikus di tengah2 skrin putih dan pilih Paste


6) atau tekan kekunci keyboard serentak iaitu Ctrl + V


7) Lepas tu simpan gambar


Aku harap korang faham tentang penerangan serba ringkas aku ni. so kalau ada apa2 masalah atau nak minta tutorial lain boleh ajukan pada bahagian komen @ chat box aku.
"happy nice day"
Category: 8 comments
Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?