Tips Mengesan Kamera Tersembunyi

Salam,

Betul atu tidak apa yang dimaksudkan oleh pengirim email ni tetang teknik mengesan kewujudan kamera tersembunyi disekitar anda, masih tidak dapat dibuktikan. Walauapapun kita semestilah sentiasa berwaspada dengan anasir-anasir jahat diluar sana.

Apa kata anda teruskan pembacaan mengenai apa yang dikatakan oleh pengirim email tersebut


Salah satu bentuk Wireless Hidden Camera.. sekali pandang menyerupai jam dekat umah aku.. hahaha

---------------------------------------------------
Subject: Detect a HIDDEN CAMERA


Dear All,

Please read and pass to your friend.

How to detect a HIDDEN CAMERA in changing rooms in garment shops & boutiques........ In front of the changing room, take your mobile phone and make sure that your mobile can make calls.

Then enter into the changing room, and make a call.
If u can't make a call, there is a hidden camera.
This is due to the interference of fiber optic during the signal transfer
Please forward this to your friends to educate the public of this menace.

To prevent our innocent sisters and ladies from HIDDEN CAMERAS AND UNSOLICITED STARRING ROLES IN PASAR MALAM VIDEOS .

HONG SUIK KING
BAHAGIAN TEKNOLOGI MAKLUMAT
IBU PEJABAT POLIS BUKIT AMAN

---------------------------------------------------

Maaf kerana pengirim email memberi penjelasan dalam bahasa inggeris.. ok disini aku terangkan sedikit dari apa yang aku faham apa yang dimaksudkan oleh pengirim email diatas.

Untuk mengesan wujudnya kamera tersembunyi dirumah, dihotel, dibilik2 persalinan @ di tandas anda boleh menguji dengan menggunakan handpone anda sendiri.

BAGAIMANA?

Anda kena pastikan yang handphone anda berfungsi untuk membuat panggilan ke luar. Selepas itu cuba buat panggilan dikawasan bilik persalinan didalam kawasan yang ingin dikesan.

Jika panggilan tidak dapat dibuat ini bermakna didalam kawasan itu terdapat camera tersembunyi. Ini berlaku kerana gangguan gelombang yang disalurkan dari fiber optik ke signal Kamera tersembunyi tersebut.

Jadi berhati-hatilah dengan taktik2 kotor manusia2 jahat diluar sana.

Semoga dengan sedikit info dan panduan ini dapat mengelakkan diri anda dan keluarga dari dikhianati oleh orang2 luar disana.
Category: 7 comments

7 comments:

abu said...

uiks macam tu ker ini merupakan info yang baik untuk kita semua

tutorial said...

@abu : memang merbahaya sekarang ni.. awas bro..tak pasal2 keluar youtube je kita bogel nanti

Afiq Din said...

mmg berguna tips nie...
tuk keselamatan masing2...

choirul said...

tips yang bagus... buat keselamatan kita semua

PReDicToR said...

thanks for the info....

Aliana Ruhizat said...

bgus2, mntk share ye

Anonymous said...

tapi kalau credit abis atau line kene bar,takkan ader hidden kamera jugak kot?...haha..sekadar bergurau..

Related Posts with Thumbnails

Entri Yang Perlu Anda Baca

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Sapa Yang Nak Ikut?